Продължете към съдържанието

Facebook групите и мястото им в твоя бизнес

По-рано днес приятелка, която прави ръчно изработени сувенири и плетива, ме попита дали може да ползва Facebook група, в която да събере свои клиентки и да комуникира с тях, да се допитва до тях, когато въвежда нещо ново, да прави промоции само за членовете на групата… Отговорих ѝ, че не само може, а и това е много добра практика. 🙂

Група или страница?

И двете… и двете. 😉

„Официалният“ начин за един бизнес да присъства във Facebook си остава страницата, но и групите имат своето място, особено ако искаш да създадеш активна общност около бизнеса си (а ако не искаш това, силно препоръчително е да започнеш да го искаш). В допълнение, след като Марк Зукърбърг наскоро обяви, че бизнес страниците ще станат доста по-малко видими в news feed (да, още по-малко отпреди), групите все повече изглеждат като добро решение да запазиш присъствието си в съзнанието на твоите настоящи и потенциални клиенти.

Предимствата на страницата, които групите нямат:

 • Официално одобреният начин за бизнес присъствие във Facebook – гарантирано няма да получиш санкции, ако се промотираш чрез страница (разбира се, ако спазваш правилата на Facebook за бизнес страници).
 • Можеш да публикуваш реклами от името на страницата си.
 • Най-видими при отваряне на страницата са твоите публикации, т.е. тези от името на страницата. Имаш пълен контрол върху публикациите на други хора и бизнеси на твоята страница: можеш изцяло да ги ограничиш, да ги модерираш (т.е., да излизат само след одобрение от теб или човек от екипа ти) или да оставиш всеки да публикува свободно. Дори и да избереш последното, дизайнът слага фокуса върху твоите публикации, а тези от потребителите са на второ място и се открояват по-малко.
 • Имаш точна и подробна статистика за всяка публикация и за активността в страницата като цяло. И групите имат някакви наченки на подобна информация от известно време (доскоро изобщо я нямаше), но тя е доста по-базова и обща.
 • Можеш да ползваш Facebook Messenger, за да изпращаш и получаваш лични съобщения от името на страницата. Тази възможност е особено мощна, когато я комбинираш с чат бот, който да пише автоматично на последователите ти и да им дава възможност да се абонират за съдържание, изпращано от теб.

Предимствата на групите, които нямаш в страниците:

 • Ти си администратор в групата, но като изключим правата, които това ти дава (да променяш настройките на групата, да одобряваш, добавяш и премахваш членове), фокусът не е върху теб, а всички в групата са равноправни и публикациите им са с еднаква тежест и са еднакво видими при разглеждане на групата. Това може и да ти се струва като недостатък, ако искаш да използваш групата основно за да промотираш бизнеса си, но тъй като целта на групите е по-скоро създаване на общност с фокус върху потребителите, всъщност е предимство – просто трябва да ги използваш умно.
 • Можеш да поставяш определени условия, преди човек да бъде допуснат до групата: да направиш групата затворена за нови членове и ти да определяш кой ще бъде допуснат до нея, да задаваш въпроси на желаещите да влязат, преди да прецениш дали да ги допуснеш и дори да направиш групата тайна, което означава, че ще бъде достъпна само за хора, които ти поканиш – останалите дори няма да знаят за съществуването ѝ. Доста по-различно от страниците, които са видими и достъпни за всеки. Всъщност, групите са единствената възможност за създаване на ексклузивна, затворена общност във Facebook.

За какво да ползваш групата?

Направо ти давам работеща стратегия, която ползвам за обученията и програмите от серията „Супер продуктивност“. В нея имат място и страницата, и групата ти.

 1. Ползваш страницата си за „чиста“ промоция на бизнеса, включително и с подходящо насочени Facebook реклами. Това е каналът, през който правиш директни продажби. Разбира се, тук публикуваш и интересна и полезна за твоите клиенти информация – ако всяка публикация е вариация на „Продавам това и това, купете си от мен“, хората бързо ще загубят интерес към теб.
 2. Поддържаш публично достъпна група, в която основната ти цел е да носиш стойност на твоите потенциални клиенти, да им помагаш и да се учиш от тях: от какво имат нужда и как можеш да им дадеш максимална полза. Можеш и да споменаваш бизнеса си от време на време, но не това е фокусът на групата.
 3. Създаваш и тайна група, достъпна само за твоите клиенти, в която споделяш ексклузивно съдържание, допълващо твоя продукт или услуга, даваш допълнителни консултации, правиш поддръжка, промоции на нови продукти и услуги, достъпни само за клиентите ти и т.н. – каквото е уместно за твоя бизнес. При успешно водене на групата тя може да бъде страхотно допълнение към основното нещо, което продаваш. Има хора, от които съм купувала обучения и други продукти, а затворените им Facebook групи са се оказвали също толкова ценни и полезни за мен, колкото и „основното“ нещо, за което съм платила. Аз имам такава група за хората, преминали програмата „Продуктивен онлайн маркетинг“ и ще стартирам още една заедно с онлайн обучението „Супер продуктивност“, когато бъде завършено.

Примери за успешно използване на групи

Ето и няколко примера за хора, работещи в различни области, които използват изключително добре стратегията по-горе или нейни вариации – с връзки към съответните сайтове, Facebook страници и групи. Препоръчвам ти да ги следиш известно време, за да придобиеш представа какво и как точно правят.

 • Live to Lift – екип от лични треньори – имат страница и публична група. За всички, които тренират активно с тях, имат и тайна група, в която споделят интересни и забавни материали за фитнес и здраве, актуална информация, свързана с работата им и касаеща трениращите (например планирани почивни дни или промоции, достъпни само за групата) и от време на време организират събития, на които членовете на групата могат да се видят и на живо.
 • Десислава Добрева – брандинг консултант – също има страница и много ценна и активна затворена безплатна група, към която всеки може да се присъедини след подаване на заявка. Затворената ѝ платена онлайн общност включва и още една, тайна Facebook група, в която членовете и самата Десислава комуникират и обменят съвети и стратегии.
 • Лили Георгиева – консултант за професионална промяна – поддържа страница и само една група, която е достъпна единствено за клиентите ѝ. При Лили важи принципът „малкото е повече“ и нейната група е изключително полезна общност, която оказва реална, работеща помощ на клиентите ѝ в развитието на техния бизнес. Ценното е, че с времето и доброто управление групата се е развила като сплотена общност, чиито членове работят заедно и си помагат директно един на друг, без задължителното посредничество на самата Лили.
 • Христо Стоянов от LifeHack също поддръжа само Facebook страница и тайна група, достъпна за членовете на VIP клуба (затворената част на сайта, която включва платени материали с още по-високо качество). Членството в този VIP клуб е пример за това, което споменах по-горе: Facebook групата е също толкова ценна, колкото и материалите, които получавам с абонамента си. И тук групата се е оформила като сериозна общност, в която знам, че ако задам въпрос, ще получа подробен, точен и смислен отговор, тестван в практиката – от Христо или от някого от другите членове. Нещо, което в много по-малка степен важи за повечето публични групи на тема онлайн маркетинг и бизнес.

Как се прави Facebook група?

Ето как да създадеш група стъпка по стъпка от браузъра на компютъра си, тъй като според мен това е най-удобният начин. (Ако много държиш да го направиш през телефона си, виж инструкциите на Facebook за приложението под iPhone и Android.)

Създаване на Facebook група - стъпка 1

Най-долу в лявата колона намери раздела Създаване и от него избери Група.

Създаване на Facebook група - стъпка 2

Ще се появи прозорецът, който виждаш по-горе. В него въведи име на групата си. Ако създаваш публично достъпна група, постарай се то да бъде описателно и да дава представа за какво се отнася групата. Основната причина за това е, че името играе важна роля в търсачката на Facebook и е добре да съдържа поне една дума, по която твоите потенциални членове биха търсили група като твоята.

Можеш да добавиш и няколко души към групата в тази стъпка. Трябва да добавиш поне един човек, за да създадеш групата. Имай предвид, че е добре да добавяш само хора, които наистина биха искали да станат част от групата (ако още нямаш изградена общност, добави твой близък приятел за начало, който има интерес към темата на групата и който е бил предупреден предварително). Ако добавиш хора, без да ги предупредиш, в масовия случай това се счита за нарушение на онлайн етикета или направо за версия на спам.

Има още една важна стъпка, преди да натиснеш Създаване – да избереш дали групата ще бъде:

 • затворена – видима за всички потребители на Facebook, но съдържанието ѝ е достъпно, само след като човекът бъде приет за член,
 • публична – видима за всички, като това важи и за публикациите в нея: те могат да се виждат и от хората, които не са част от групата – тези хора са ограничени само да коментират или да правят публикации в групата, ако не са членове – или
 • тайна – не се вижда в търсачката или другаде във Facebook, за нея ще знаете само ти и хората, които изрично поканиш вътре.

Този избор се прави от падащия списък най-долу.

Създаване на Facebook група - стъпка 3

Препоръчвам ти групата, която ще направиш ексклузивно за твоите клиенти, които са купили твой продукт или услуга, да бъде тайна и да става видима само за хората, които ти ще добавиш. Ако правиш група, насочена към потенциалните ти клиенти, избери публична, ако искаш максимална видимост, а затворена – ако искаш да дадеш допълнителен стимул на хората да влязат (иначе няма да могат да виждат вече публикуваното).

След избора на иконка (който можеш и да пропуснеш) влизаш директно в новата си група.

Първото, което препоръчвам да направиш в тази стъпка (освен да качиш снимка на групата, което веднага ще се ориентираш откъде и как се прави), е да добавиш описание на групата от раздела долу вдясно, под списъка на членовете.

Създаване на Facebook група - стъпка 4

Когато избереш Добавяне на описание, ще се отвори едно доста оскъдно на пръв поглед поле, в което да пишеш.

Създаване на Facebook група - стъпка 5

Когато започнеш да пишеш, полето автоматично ще се разшири, за да побере целия текст, който въведеш. Все пак имай предвид, че ако текстът е много дълъг, част от него ще бъде отрязана, докато потребителят изрично не избере да я види, така че сложи най-важното в началото.

Създаване на Facebook група - стъпка 6

Ето и за какво служат другите две опции под описанието (които не са задължителни за попълване):

 • Така наречените отбелязвания (на английски tags, на български по-често се срещат като тагове) са ключови думи, които описват групата и съдържанието ѝ. Ако имаш група, която не е тайна, те могат да помогнат за намирането на групата в търсачката на Facebook, в допълнение към ключовите думи в името на групата.
 • Местоположението може да ти бъде полезно, ако създаваш група, която не е тайна, където ще събираш хора от определен град и предвиждаш активни срещи на живо. В този случай Facebook потребители, които търсят групи в близост до мястото, където се намират, ще могат по-лесно да намерят твоята.

Преди да започнеш активно да използваш групата, препоръчвам и да прегледаш настройките ѝ от бутона Още в горния край на екрана (под снимката на групата).

Създаване на Facebook група - стъпка 7

Най-важните настройки, които да направиш на този етап, се намират най-отдолу на страницата за настройки.

Създаване на Facebook група - стъпка 8

 • Всеки, който подаде заявка за влизане в групата, може да бъде одобряван само от администратор или модератор, а можеш и да дадеш право на всеки в групата да одобрява новите кандидати. За тайни групи направи така, че само ти и твоят екип (които можеш да добавиш като модератори) да можете да одобрявате членовете (иначе ексклузивността на групата ще се загуби след първия приятел или роднина на твой клиент, който реши да се включи 🙂 ). Ако групата ти е насочена към по-широк кръг от хора, изборът е твой. От личен опит ти препоръчвам и в този вариант да не оставяш участниците да одобряват новите членове, поне в началото, тъй като по този начин е възможно групата да се напълни със спамъри.
 • Разрешения за публикуване позволява да настроиш групата така, че само администраторите да могат да публикуват в нея, а ако е активирано одобрение на публикациите, всеки може да публикува, но публикациите стават видими само след одобрението на администратор или модератор. Личната ми препоръка е да дадеш възможност на всички да допринасят и публикациите им да стават видими веднага. По този начин ще насърчиш максимално активността в групата в самото ѝ начало. Винаги можеш да изтриеш направена публикация или да забраниш на човека, който я е пуснал, да прави нови публикации, ако прекалява с неприемливо за групата поведение. Също така, винаги можеш да промениш тези настройки, ако на по-късен етап решиш, че е необходимо.

Е, честита група. 🙂 Пожелавам ти да бъде успешна и оставам на разположение в коментарите, където можеш да ми задаваш всякакви въпроси за Facebook групите. Пиши и ако ти е интересно да научиш някои добри практики за управлението на групи, за да направя отделен материал за това.

63 коментара за “Facebook групите и мястото им в твоя бизнес”

 1. Pingback: Facebook групи за бизнес - експерти споделят своя опит - Сайтът на Силвина

 2. Страхотно, хора като теб много ме радват! 🙂 За Facebook групите скоро не съм писала нищо, но мога да те насоча към два други източника, които може би ще ти бъдат интересни:

  1. Клуб MasteHack – един от най-полезните сайтове на български език, в който ще намериш и материали за Facebook, и за онлайн маркетинга като по-обща тема, и за психология и личностно развитие.
  2. Онлайн обучение „Супер продуктивност“, което ще те научи да работиш по-умно, вместо повече.
 3. Имам фейсбук група за майки. Искаме с другите администратори да извадим статистика на коментиране и публикуване, за да премахнем неактивните, но не можем да открием тази опция. Къде трябва да я търсим и има ли значение типа група за това?

 4. Преди известно време Facebook обявиха, че те ще направят подобно почистване, като премахнат от групите всички, които са били включени от свои приятели, но не са проявили никаква активност в съответната група, откакто са добавени. Това премахване обаче все още не се е случило в групите, които администрирам и не е ясно кога ще бъде направено за всички, а и не ви върши работа, в случай че някой е бил активен в миналото, но в момента не е и вие искате да премахнете и него.

  Доколкото знам, за статистика Facebook предлага единствено опцията Group Insights (тя е част от менютата на групата отляво), която е доста постна откъм информация и е сходна за всички типове групи. В нея можете да видите топ публикациите и най-активните членове на групата, както и броя на всички активни, но не успях да намеря начин за поименно показване на неактивните, така че лесно да ги видите и премахнете. Все пак прегледайте какво предлага тази опция.

  Друг вариант е да разгледате възможностите на външни инструменти като Grytics или Sociograph, но не съм ги тествала лично и не мога да гарантирам дали ще ви свършат работа.

 5. Здравейте, как мога да редактирам описанието на групата си (About)?

 6. Анонимен

  Най-вероятно през телефона не може. Трябва през компютъра

 7. Дафинка Hristova

  Здравейте,
  моля за помощ .Променях името на група няколко пъти искам отново да го коригирам, но не успявам.
  Групата е нова ако това има значение.
  Моля да ми кажете как мога да сменя името отново.

 8. Здравейте! Минали ли са най-малко 28 дни от последната промяна? Ако този срок все още не е изтекъл, възможно е да не можете да смените името на групата.

 9. Зашто групатами няма харисваня гледаня и реасци на кво се далжи беше много активна кова да направя дая опровя

 10. Съжалявам, че се е случило това с Вашата група. Подобен сценарий би могъл да се дължи на множество причини. Зависи откога се случва, каква е била активността преди и каква е сега, кой прави публикации в групата и колко често, какъв тип са те (текст, снимка, връзка към външен за Facebook сайт или нещо друго)…

  Като общи насоки бих могла да препоръчам самият Вие да започнете да правите публикации по-често, по възможност такива, които да не са връзки към други сайтове, а да стимулират хората да остават в групата и да се ангажират със съдържанието вътре в нея. Например анкети, забавни снимки или въпроси под формата на текст, които предполагат отговор в коментар.

 11. Здравейте,
  Направих си група във фейсбук, но ми дава възможност само от моите приятели да избера и да го добавя там. Как мога да добавя членове в новата ми група, но не от моите приятели, а други, които не са ми приятели? Казаха ми, че може, но аз не мога да го направя?

 12. Здравейте! Единият начин, за който знам, е да въведете e-mail адреса на човека в полето за покана. Другият е да дадете линк на човека към групата и той да направи заявка за присъединяване.

 13. Анонимен

  Здравейте, имам вече създадена група, но искам, както при страницата да не пиша (пускам публикации) от мое име (профил), а от името на групата. Не искам да се вижда моя профил. Как мога да го направя. Благодаря предварително.

 14. Здравейте! От името на групата, поне засега, не могат да се правят публикации. Ако не искате да се вижда името Ви, един вариант да заобиколите правилата е да създадете страница със същото име и тематика като групата, да направите страницата член на групата и да правите публикации в групата от името на страницата.

 15. Здравейте! Не успях да намеря информация възможно ли е в група да се изпрати едно групово съобщение (по месинджъра) до всички членове? Без да се създава първо група, в която да се добавят ръчно един по един членовете. Ще ми се някак автоматично да се добавят всички членове 🙂 Има ли начин и какъв е?

 16. За съжаление, вече няма подобна функционалност – беше налична преди време. Това, което можете да направите в момента, е да създадете т.нар. стая, в която да контактувате с хората в групата, но тя наподобява по-скоро уебинар и не е особено подходяща просто за изпращане на групови съобщения.

 17. Емилия Волева

  Здравейте, имам няколко страници и групи във ФБук. Създадох нова затворена група, която искам да бъде платена. Не намирам опция за целта, за да бъде платена. Бихте ли ме насочили ? Благодаря Ви и щастливо лято ! 🙂

 18. Здравейте! Платените Facebook групи са възможност, която, доколкото знам, все още не е активна в България. Възможно е да бъде активирана на по-късен етап, по преценка на Facebook. Тук можете да научите повече за този тип групи, за да сте подготвена.

  Междувременно, можете да направите новата група тайна и да включвате хора в нея, само след като Ви платят. В този случай ще трябва да обявите някъде другаде, например на сайта си или в друга Ваша група, че имате платена група, да дадете указания как става плащането за членство и след като хората Ви платят, да им изпращате покани за членство в тайната група.

 19. Таня Лозанова

  Здравейте!
  В затворента ми група, под публикациите, имам опция „сподели“. От там виждам, колко човека са споделили публикацията, но не виждам, коя я е споделил.. Не успях да намеря опция и да променя това- т.е. да виждам кой споделя публикацията.

 20. Доколкото знам, това се случва, ако сред хората, споделили публикацията, има такива, които не са сред приятелите Ви и са я споделили с ограничение на това кой има право да я вижда или ако са я споделили в други групи, в които не членувате. Аналогично е и с Ваши лични публикации, споделени по подобен начин.

 21. Здравейте!
  Имам страничка във фейсбук с ръчно изработени неща, забелязах, че при споделяне в други групи публикации с цел популяризиране остават един вид невидими. На какво може да се дължи?

 22. Здравейте! Предполагам, че се дължи на същия проблем, който страниците по принцип имат: техните публикации са по-невидими във Facebook feed в сравнение с публикациите, направени от лични профили. Вероятно нещо подобно се случва и когато споделяте в групи.

  Донякъде можете да си помогнете, като помолите хора, които познавате, да реагират на публикацията или да я коментират относително скоро след споделянето ѝ (до около час). Това кара алгоритъма на Facebook да счете публикацията за потенциално интересна, след като веднага е получила реакции и да я покаже на повече хора.

 23. Здравейте,
  Искам да създам група във Фейсбук, в която всеки да може да пише и споделя съдържание, независимо дали е приятел или не? Възможно ли е да влиза в групата без всеки път администратора да му се налага да го одобрява? И има ли ограничения в броя на членовете на една група?

 24. Здравейте! Ако направите групата публична и отбележите в настройките ѝ, че всеки може да влиза без одобрение от администратор, групата ще бъде отворена за всеки с Facebook профил, независимо дали той е в списъка с приятелите Ви и без да се налага да го одобрявате. За брой на членовете няма ограничение.

 25. Здравейте, въпросът ми може да ви се стори глупав, но ….:) Искам да създам страница във фейсбук, но не искам всички мой приятели да разберат за това. Не искам всички да знаят за бизнеса ми преди той да се е развил. Въпросът ми е – когато създам страницата и съответно правя публикации , публикациите ще са от името на моя личен профил и ще ги виждат приятелите ми или? Мога ли да съм сигурна, че от страницата ми няма да се направи връзка с личния ми профил?
  Благодаря предварително

 26. Здравейте! По подразбиране публикациите, които правите в страницата, не се виждат от приятелите Ви и излизат от името на страницата, а не от личния Ви профил. Има опция в информацията за страницата да се вижда кой е нейният администратор, но тя е изключена и си остава така, докато Вие не я включите изрично.

 27. Здравейте, благодаря за ползната информация.

  Един въпрос и от мен, може ли групата също да бъде анонимна (или създадена на базата на страницата, а не на личния ми профил)?

 28. Здравей, Силвина!
  Пише ти Дора от Пазарджик. Моля те за съвет как да оправя подредбата на публикациите в групата „Пазарджишка Уикипедия/Общомедия“. При поредното премахване на спам заедно с фалшив профил, който го бълваше, явно съм променила настройките. Сега първо се появяват най-коментираните, а членовете на групата са свикнали отгоре да им излизат най-новите. Има ли възможност да се направи такава настройка и как? Или да се възстановят предишните настройки?
  Предварително ти благодаря!
  С уважение: Дора

 29. Здравей, Дора! Лично аз не съм експериментирала с тези настройки, но мисля, че ти трябва това – разгледай го и пробвай описаното. Мисля, че ще свърши работа за твоя случай.

 30. Здравей, Силвина!
  Много ти благодаря за светкавичната реакция!
  Лошото е, че това поне засега не помага – и в самата статия пише, че групата после се връща към настройките по подразбиране следващия път. А и, доколкото разбирам, тези съвети са за това как аз да виждам групата, докато целта ми е да я направя удобна и лесна за разглеждане от всички членове. Трябва да има опция в настройките на самата група, но засега не ги намирам.
  Още веднъж – благодаря! 🙂

 31. За такива опции и аз не знам (не са ми трябвали досега, за да ги потърся), но също ще ти бъда благодарна да споделиш, ако успееш да ги намериш – ще бъде много полезно.

 32. Здравейте Силвина!
  Пише ви Стефан от София! Моля Ви за съвет как да изтрия член във Фейсбук, защото като го направя, а аз съм администратор и модератор на групата ми изникват няколко опции и ги избирам – да блокирам и т.н. въпросният човек. Но после ми дава вдясно, че са блокирани и има бутон за отблокиране, но не ги премахва изцяло от групата ми и така си стоят сред другите членове. При опит да „Изтрия член“ ми дава грешка от страна на Фейсбук.
  Другаде ли трябва да кликна или това е някакъв бъг във Фейсбук и не мога да го премахна.
  Групата е за ученици и случайно се наместиха едни възрастни съмнителни типове, поканени и влезли в групата.
  Аз съм учител.
  Благодаря Ви и успешен ден!

 33. Здравейте, Стефан! Би следвало да можете да изтриете участниците и предполагам, че проблемът се дължи на временен бъг във Facebook, който би трябвало да се оправи от само себе си след известно време. Междувременно блокираните участници нямат никакъв достъп до групата и не могат да пишат в нея или по друг начин да контактуват с някого от участниците, така че блокирането е равносилно като функционалност на изтриването.

 34. Здравейте Силвина, опитах се да Ви изпратя няколко снимки от групата, но сайта Ви не позволява…както и да е. Тези въпросни двама души хем са встрани блокирани, хем си стоят в списъка с останалите членове на групата.
  Предполагам,че няма да имам проблеми все пак.
  Приятна вечер и благодаря отново! 🙂

 35. Не би трябвало да има проблеми с тях. В моя личен профил също се съхраняват имената на всички, които някога съм блокирала, явно с цел да не могат да ме добавят отново. И досега никой от тях не е успял да се свърже с мен по какъвто и да било начин. Подобно е положението и със страниците, и с групите, така че не би трябвало да имате повод за притеснение. И приятна вечер и на Вас. 🙂

 36. Здравейте, направих си група, но другите не мога да я намерят в търсачката. Създала съм я „поверителна“.

 37. Здравейте! Ако групата е поверителна, тя не се вижда в търсачката, точно за да не може да бъде лесно открита, а да е достъпна само за изрично поканени в нея хора. Ако искате тя да остане такава, трябва да изпратите покани на желаните от Вас членове чрез съответната функция в групата, а ако предпочитате да я направите откриваема в търсачката, опитайте да смените типа на групата.

 38. Здравейте, имам същия проблем като Лидия групата е поверителна видима е но не излиза на търсачката.
  т.е само за поканени хора е.!Не може да се смени искам да се виждат публикациите от хората в нея но да се вижда на търсачката да се добавят сами членове! Повечето групи са така аз съм се добавяла сами в тях за счетоводители е!
  Защо при мен не става къде греша!

 39. Facebook има правило, което не разрешава група, която е била поверителна, да се превърне в публична и да стане видима за всички. Това е направено с цел защита на хората в групата и техните публикации: ако са писали в тази група, мислейки, че никой няма да може да намери написаното в търсачката, целта е това да си остане така и в бъдеще и администраторът да не може да го промени. Мисля, че това се случва и при Вас и затова не успявате да промените тази настройка. За съжаление, доколкото знам, в момента няма начин това правило да се заобиколи.

 40. Здравейте, имам група която създадох в петък и е публична, има ли срок след който да мога да я променя на поверителна, защото не ми позволяваше

 41. Facebook има правило, което не разрешава група, която е била поверителна, да се превърне в публична и да стане видима за всички. Това е направено с цел защита на хората в групата и техните публикации: ако са писали в тази група, мислейки, че никой няма да може да намери написаното в търсачката, целта е това да си остане така и в бъдеще и администраторът да не може да го промени. За съжаление, доколкото знам, в момента няма начин това правило да се заобиколи.

 42. Здравейте. Администратор съм на публична група. Искам да я разширя, като изпратя по месинджър покана до всички участници от друга група, независимо мои приятели ли са или не. И веднъж го направих. Излиза ето това съобщение: Здравей, създадох тази група във Facebook, към която може да имаш интерес. Обаче не знам какъв е алгоритъма и не мога да го направя отново с друга група. Как става?

 43. Здравейте! Преди известно време имаше възможност да се създаде чат в Messenger с всички членове на дадена група. Предполагам, че това е опцията, която сте ползвали тогава. За съжаление, тя вече не е активна и доколкото знам, вече няма начин да изпратите лично съобщение до всички членове на която и да било група.

 44. Здравейте, питането ми е възможно ли е страница да се превърне в грпа със същите членове?

 45. Анонимен

  Здравейте! Създадох поверителна група по описания начин, но при мен в настройките няма възможност за добавяне на отбелязвания. Пробвах както от компютър, така и от телефон.

 46. Благодаря за пояснението. В някои случаи е възможно да ги няма, защото не са активни за конкретната група (по преценка на Facebook). Но тъй като тази възможност е пусната доста отдавна и вече не се счита за експериментална, едва ли Вашият случай е такъв. Можете да докладвате проблема на тази страница и би следвало да получите отговор от екипа на Facebook.

 47. Красимира Драганова

  Здравейте.Имам отворена група за ръчно направени неща.Искам да махна бутона за харесване, за да коментират, но не намирам откъде? Може ли помощ?

 48. Здравейте! Не съм чула Facebook да са обявили планове за премахване на бутона за харесване от групите, но би следвало да има възможност да се премахне от страниците. Ако имате предвид страница, а не група, в нейните настройки би трябвало да имате съответната опция, ако тя вече е налична за Вас. Както всяка нова възможност, тя се въвежда поетапно и е възможно още да не е достъпна за Вас.

 49. Здравейте,моя въпрос като админ на група е-как мога да облокирам премахнат от групата член.Блокирал и премахнал съм го преди 7месеца.Отблокирах го от личния си профил,но от групата не мога.

 50. Диляна Димова

  Здравейте,
  от скоро имаме група- поканихме доста хора и присъединяването им вървеше, но в един момент все едно спря. Няма съобщения, няма индикация.
  Хората натискат бутона присъединяване, той премигва и нищо не се случва.
  Къде можем да потърсим проблема?
  Благодаря Ви!

 51. Здравейте! Възможно е да е временен проблем или бъг. Опитайте да каните по-малко хора наведнъж и през по-дълги времеви периоди и вижте дали това ще реши проблема.

 52. Здравейте,
  Администратор съм на групи,от два дни се измъчих да публикувам публикации но не успявам в менюто има групи, а ми се отваря месинджър и хора,които не припознавам.С една дума липсва бутон за споделяне.

 53. Здравейте! Възможно е проблемът да е временен и да се оправи от само себе си… или ако пробвате с друго устройство, или ако изтриете кеша на браузъра си (ако проблемът се появява на компютър, а не на телефон).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.