Продължете към съдържанието

Коя е Силвина?

Силвина
Силвина Фурнаджиева
Силвина

няколко думи

за мен

Обичам да работя (възможно най-ефективно, разбира се), но и да пътувам, да чета и да пробвам добра храна и хубаво кафе и вино.

Преди

От 2001 г. работя на свободна практика. Започнах с правене на сайтове по времето, когато все още никой не вярваше, че ще си изкарвам парите от това… и стигнах до създаване на малка уеб агенция, която ръководих няколко години. От 2003 г. съм и част от българската open-source общност, един от най-дългогодишните ветерани в екипа на OpenFest (най-голямата и най-стара конференция за отворени технологии и култура на Балканите) и част от преводачите и редакторите на WordPress на български.

Сега

През 2018 г. превърнах едно от хобитата си – максималната оптимизация на работните процеси – в своя работа. Оттогава ръководя Супер продуктивност – първата консултантска агенция в България, фокусирана изцяло върху продуктивността на работното място – и водя консултации и обучения по продуктивност на различни по размер и дейност фирми и организации. От 2020 г., когато станах започнах работа със Софияплан, се запалих и по проблемите на градската среда и нейното ефективно управление. След напускането ни продължавам тази си дейност като част от Екипа на София.

няколко

интересни неща за мен

🎙Най-любопитните неща, които съм работила: организатор на партита с електронна музика, радиоводеща и сценарист на телевизионно предаване. (А след години – и водеща на подкаст.)

✈ Най-отдалечената от България държава, която съм посещавала: САЩ. (Пет пъти… и така и не свикнах с кафето им.)

👧 Любимият ми измислен герой (с когото имаме и доста общи черти 🙂): Пипи Дългото чорапче.

📗 Книгите, които ми повлияха най-много, за да намеря призванието си в работата: Да задвижим нещата на Дейвид Алън и Четиричасовата работна седмица на Тим Ферис. Първата ми показа, че да бъдеш добре организиран и да помагаш и на другите да станат такива може да бъде истинска професия, а втората изцяло промени мисленето ми за начина на работа, съчетаването ѝ с пътуване и организирането на работния ден… и няколко години, след като я прочетох за първи път, вече живея по модела, описан в нея. (А това, че работя по повече от четири часа седмично, се дължи изцяло на моя работохолизъм. 😁)

🇧🇬 Родена и израснала съм в Пловдив, прекарала съм няколко години в Пазарджик и от 2006 г. живея в София.

Почти никой не знае(ше досега), че…

…съм оцеляла от дългогодишно домашно насилие в детството.

…съм би. 🏳️‍🌈

…си служа с лявата ръка почти толкова добре, колкото и с дясната.

…естественият ми начин на говорене е много бърз. Толкова, че като дете печелех радио състезания за скороговорки. И ми отне близо две години специално обучение, докато свикна със скоростта, с която говорят повечето хора.

…за малко да стана програмист или системен администратор… учила съм и за двете и съм работила и двете за кратко, но един от първите ми шефове реши, че „ти организираш програмистите много добре и те слушат, така че ще ги ръководиш“… и така разбрах, че предпочитам да работя с хора, а не с компютри. 😄