Продължете към съдържанието

Честита Нова година (и какво се случи през старата)

Честита Нова година на всички читатели (редовни или не) и случайно попаднали на този блог! 🙂 Пожелавам ви новата година да ви донесе много щастие, здраве и успехи!

Както писах в началото на изминалата година, време е отново да направя равносметка какво се случи през 2010 и доколко успях да се справя с нещата, които си бях набелязала да се случат през нея.

Откъм събития годината беше много интересна:

  • Първото издание на TEDxBG в България беше уникално (и заради това имам билет и за тази година :)). Казано накратко, TEDxBG беше място за споделяне на интересни идеи. Не може да се опише обаче – трябва да се присъства.
  • Още едно първо издание – на конференцията BlogMasters, посветена на блогването и с какво то може да ни бъде полезно – мина успешно и се надявам да видим и второ, трето и т.н.
  • През април в Търново се проведе и P2P 2010, на която се говореше по разнообразни теми, свързани с уеб – тази година предимно технически. Беше интересно, както винаги, а от 2011 г. ще стане още по-интересно, защото конференцията ще премине в нов формат. Повече подробности – когато ги науча. 🙂
  • Тази година участието ми в конкурса БГ Сайт беше нещо повече от посетител на уеб семинара – бях поканена за член на журито. Работата по оценяването беше доста и смятам, че наградите на победителите са заслужени – сред участниците в своите категории те наистина бяха сред най-добрите и качествени сайтове.
  • За първи път успях да присъствам на организирания от списание .net DesignDay. Семинарът, както личи и от името му, е посветен на уеб дизайна и е много вдъхновяващ – струва си да се посети и тази година, дори и да не се занимавате пряко с дизайн.
  • Още едно ново събитие се появи тази година, което силно се надявам да се превърна в ежегодно (най-малко). Това беше конференцията за потребители на WordPress WordCamp. Презентациите бяха интересни и разнообразни, присъстващите получиха отговори на практически въпроси, свързани с WordPress и предполагам, че почти всички, които са били в залата, са на моето мнение, че искат още от същото. 🙂
  • И, разбира се, OpenFest се проведе отново през ноември, а вече се работи и по издание 2011.

В работата нещата също вървят, макар и по-бавно от очакваното. И все пак, обновен www.glbulgaria.bg ще има – работата по него започва с началото на новата година.

С по-честото блогване, което също си бях поставила за цел, май не се справих, но се постарах да публикувам повечето полезни съвети и новини от света на Web 2.0, с които съм се сблъсквала в работата си през годината. Започнах да правя и интервюта с хора, които се занимават с интересни неща в българския уеб – тези публикации все още са малко на брой, но за сметка на това са интересни: говорих с Ованес Ованесян за организираното от него уеб изложение Уеб Експо и с Жюстин Томс за пътя, по който конкурсът БГ Сайт е станал това, което е днес.

По отношение на зъбите, спането и отслабването успехът е променлив и е горе-долу на принципа „поправя едно, развали се друго“, така че продължавам да работя по тези въпроси и през 2011. 🙂

Имаше и едно нещо, което не бях очаквала, но ми се случи през 2010: успях да попътувам доста извън България с помощта на приятел, на когото специално благодаря. 🙂 Макар и за по няколко дни, през изминалата година успях да посетя Венеция, Франкфурт, Гран Канария, Люксембург, Мадрид и Солун. Тъй като много обичам да пътувам, се надявам и през 2011 г. да мога да се похваля най-малко със същия брой посетени красиви места по света.

И така… да ни е честита новата година и дано бъде още по-добра от старата! 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.