Продължете към съдържанието

Стартира конкурсът „Сайт на годината“

С особена радост споделям, че след няколко години на затишие в България отново имаме конкурс за уеб сайтове, такъв, какъвто трябва да бъде – с голямо, независимо, професионално жури, паралелно публично гласуване и оценяване, което взима предвид уеб сайта като цялостен продукт: техническа изработка, дизайн, лекота на използване от потребителя и маркетинг. Казва се „Сайт на годината“ и вече приема кандидатури.

Конкурсът се организира от „Фондация за активно развитие на уеб“, основана от трима души, направили много за развитието на българския уеб от самото му начало до днес: Жюстин Томс, Любомир Русанов и Методи Дреновски. Журито, от което и аз имам честта да бъда част, е съставено от близо 50 колеги, а сайтовете, които ще отличим във всяка от десетте категории, ще трябва да отговарят на следните изисквания:

  1. Да бъдат на български език или българският да е една от езиковите им версии, ако са няколко. Изключение е само категорията „Мобилно приложение“ – в нея се допускат и приложения, създадени в България, но на други езици.
  2. Да отразяват и претворяват успешно световните тенденции в уеб разработването и дизайна.
  3. Аз специално ще следя и за лекотата и удобството на ползване за крайния потребител. 🙂

Ако имаш сайт и искаш да се включиш в конкурса, можеш да го направиш до 4 септември. През септември ще протече гласуването на журито и публиката, а през октомври ще бъдат връчени наградите на специална церемония.

2 коментара за “Стартира конкурсът „Сайт на годината“”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.