Продължете към съдържанието

Състезание по иновации за студенти ще има и тази година

След поредното успешно издание на водещото си събитие – Innovation ExplorerInnovation Starter отново ще обърнат внимание и на студентите с идеи за иновации. За пета поредна година в София на 1 и 2 юни ще се проведе безплатна Академия за иновации за студенти – Bulgaria Innovation Hackathon. Събитието се организира от Innovation Starter и неправителствената организация “Обединени идеи за България” в партньорство с водещите университети в България и институционалната подкрепа на Европейската комисия.

В рамките на „Академия за иновации: Идеите 2018“ студентите ще имат възможността да разработват и презентират сами свои решения в три мисии, наречени „Изобретения на бъдещето“, „Дигитални иновации“ и „Социални решения“.

На 1 и 2 юни в Литературен клуб „Перото“ в НДК младежите ще могат да разработят своите идеи под формата на кратки 15-минутни презентации и демо версии на продукти и услуги. Надпреварата се случва в 24 часа под менторството на жури, което включва представители на бизнеса, предприемаческата екосистема и академичната общност.

Предварителна регистрация на студенти (индивидуални участници и екипи), които искат да се състезават в хакатона, ще тече от 20 март до средата на май на сайта на Innovation Starter.

На 2 юни от 14:00 ч при открити врати в Литературен клуб „Перото“ ще започнат презентациите и журирането за тях.

Голямата награда за отбора победител през 2018г. е 10 000 лв. и посещение в Брюксел. Още две идеи ще бъдат отличени със специални предметни и парични награди от партньорите и организаторите на Академията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.