Продължете към съдържанието

Дайджест на предприемача #20

Ето го и юбилейното издание на моя (почти) седмичен подбор от интересни материали за предприемачи.


  • Why You Should Be More Extreme – обикновено съветвам хората да го карат по-леко, да работят умно, а не повече… но всяко правило си има изключения. Тук ще разберете защо си струва да си дадете повече зор в началото на ново занимание, как да уловите усещането за нещо ново и вълнуващо, което ви стимулира и да го използвате максимално в своя полза.
  • 8 Research-Backed Strategies to Make Stress Work for You – хайде сега и материал в прослава на стреса. 🙂 Редовните читатели на дайджеста сигурно вече си мислят, че съм делегирала юбилейното издание на някой друг, докато аз празнувам, но не е така – просто продължавам с изключенията от правилото. Има случаи, когато не успяваме да победим стреса, но не е и нужно. Вместо това можем да направим така, че той да ни служи – вижте как в линка.
  • How Elon Musk And Successful Entrepreneurs Solve Problems (Warning: You May Not Like It) – и като сме започнали с трудни и не съвсем приятни, но за сметка на това полезни съвети и тактики, ето още малко такива, този път за решаване на проблеми. Признавам си, че преди да прочета тази статия, мислех, че нещо не съм в ред заради радостта, която ме обзема понякога при появата на някой гаден, заплетен проблем за решаване, но вече се поуспокоих. 🙂
  • Starting, Over and Over Again. Преди години, преди да започна да спортувам и когато разчитах само на хранителен режим, за да отслабна, тази статия промени отношението ми към нарушенията на режима, които правех понякога и ме убеди, че постоянството е по-важно от временните залитания. И сега ми се случва да пропусна тренировка и въпреки че не всяка седмица успявам да отида във фитнеса точно три пъти, резултатите все пак се появяват (и се задържат), защото въпреки прекъсванията, винаги се връщам в залата. Статията в началото на това словоизлияние е версия на същата теза, но с по-малко ирония и приложена към всякакви навици, не само здравословно хранене и спорт. Прочетете я, за да се успокоите, че всеки „пада от коня“ от време на време и за да разберете как да се върнете на него след това.
  • Can’t Stop The Rush? Why Hurry Worry Is Plaguing Team Productivity – дори човек да осъзнава, че безсмисленото бързане не води до нищо добро, какво се случва, когато работи в екип от „бързаци“? Тук ще разберете как да се справите в такава ситуация, така че целият екип да бъде по-продуктивен и по-малко стресиран. (Дойдохме си на темата за спокойствието и премахването на излишния стрес – нали не си мислехте, че ще минем без нея точно днес? 😉 )

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.