Продължете към съдържанието

София става супер благодарение на Sofia Municipality Innovation Hackathon 2016

Интересните събития в София, посветени на иновациите, не спират с Innovation Explorer. 🙂 Хората, които правят тази конференция, провеждат и поредица от по-малки събития, посветени на иновациите в различни области.

Едно от тези събития е Академия за иновации за студенти, която ще се проведе за трета поредна година на 9 и 10 юни 2016 в Зала 3 на НДК. Организатори са Innovation Starter в партньорство с Нов български университет, входът е свободен, а участници могат да бъдат студенти от НБУ, СУ „Св. Климент Охридски“, ТУ София, УНСС и други университети в страната.

Тази година и форматът на събитието ще бъде иновация: ще се проведе първият 24-часов Sofia Municipality Innovation Hackathon 2016. Инициативата се организира в партньорство със Столична община, Асоциация за развитие на София и Фонда за иновации. Студенти ще имат възможността да разработят и презентират свои решения за развитие на столицата в три категории: образование, здравеопазване и културно и историческо наследство. Младежите ще могат да разработят свои идеи и решения под формата на 15-минутни презентации и демо версии на продукти и услуги във всяка една от категориите. Голямата награда за отбора победител е 10 000 лв., предоставени от Фонда за иновации. Още две идеи ще бъдат отличени със специални предметни награди.

В надпреварата могат да вземат участие отбори с екип от максимум 10 човека, които трябва да се регистрират от 25 април до 30 май на innovationstarterbox.bg. По време на самото събитие на 9 и 10 юни всеки отбор ще има възможност да работи 24 часа под менторството на журито и членове на екипа на Innovation Starter по своите демо версии, дигитални платформи, софтуерни решения и презентации за развитие на София. Представянето на проектите ще бъде публично и ще се проведе на 10 юни от 13:00 ч. в клуб „Перото“ в НДК.

Докато студентите творят по време на хакатона, всеки желаещ студент ще може да присъства на безплатни лекции по темите иновации и креативност в градска среда, които ще текат паралелно със Sofia Municipality Innovation Hackathon 2016 на 9 юни от 9:00 до 16:00 ч. Тогава водещи международни и български експерти ще запознаят посетителите с последните тенденции в градските иновации, с концепциите за „креативен град” и за “иновации в градска среда”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.