Продължете към съдържанието

Радостина и маркетингът – една прекрасна комбинация

Отдавна ми се иска да ви представя една интересна личност, която организира оригинални като концепция и много полезни маркетинг събития и ръководи най-популярната българска онлайн медия за маркетинг. Представям ви Радостина Христова.

Радостина ХристоваРади е главен редактор на Marketing360.bg от април 2012. Успешно успява да изгради медията и да наложи специализираните събития за маркетинг и реклама, които организира. Има 3-годишен опит в пост-продукционното студио Bubu Studio, където от Account Manager поема корпоративните комуникации и откъдето се запознава с телевизионната реклама, продуцентството и работата по филми. Още като студентка в специалност Маркетинг в УНСС започва работа във franchising.bg, където отговаря за комуникациите на най-голямото изложение за франчайзинг у нас “Франчайзинг експо”. Дипломиран книгоиздател и арабист, Радостина е автор на безплатния български чиклит “След 22”.

След поредното успешно събитие, организирано от Радостина в началото на септември – Лятна маркетинг вечер 2015 – й зададох няколко въпроса и ето какво ми отговори тя. 🙂

Ще разкажеш ли малко повече за Marketing360.bg? Откога съществува проектът, как дойде идеята за него, как се разви във времето?

Marketing360.bg започна дейност през 2012 и от тогава се разви и трансформира. Основната задача на онлайн платформата е да информира и обучава маркетинг заинтересованите. Оказа се, че няма специализирана медия за маркетинг и реклама, а единственото печатно издание в тази насока изчезна безследно. Това отвори ниша, от която ние решихме да се възползваме.

През последната година и половина успяхме да поставим началото на маркетинг общност от близо 4000 професионалисти, която развиваме посредством онлайн съдържание и специализирани събития. Горди сме, че през 2014 година Marketing360.bg влезе в топ 3 на най-добрите европейски блогове и уебсайтове за комуникации според Communication Director, официалното издание на Асоциацията на европейските комуникационни директори (Association of European Communication Directors).

Разкажи ни за читателите на Marketing360.bg.

Започнахме със скромните 5-6 читатели, които бяха моите най-близки приятели. В последствие изградихме име и доверие в медията, което неминуемо доведе до читателите, към които се стремим, а именно маркетинг мениджъри и директори, рекламни специалисти, PR-и, комуникационни експерти, представители на медии, творчески личности, ангажирани в процеса по създаване на стратегии за бранда. От края на миналата година забелязваме повишен интерес от маркетинг специалисти в сфертата на ИТ бизнеса и това ни накара да плануваме спциално събитие за тях. Наблюдаваме все повече творчески професии да се присъединяват към нашите читатели – дизайнери, аниматори, създатели на уеб съдъражние и копирайтъри. От измерванията на Gemius съдим, че най-голям брой читатели имаме на възраст от 18 до 35 години, средната им заплата е над 1000 лева и се вълнуват от технологии.

А откога се занимавате с организиране на събития?

На 4 септември 2014 организирахме първата ни Лятна маркетинг вечер в Сердика бийч бара, която събра близо 300 гости. Тази година повторихме събитието и маркетинг посетителите наброиха над 700. В програмата на Marketing360.bg влизат и събития като маркетинг закуски, практически CreaShop, конференции и разбира се, Зимна маркетинг вечер. Към момента над 1600 комуникационни специалисти са посетили нашите събития.

Ще споделиш ли какви интересни събития организирахте през тази есен и какво предстои до края на годината?

Най-силното ни събитие до момента е Лятна маркетинг вечер, която проведохме на 3 септември на открито в София ринг мол. Там събрахме над 700 маркетолози, имахме 5 невероятни “лектори”, които без мултимедия и в рамките на 5 до 7 минути успяха да приковат вниманието върху това, което споделят за дигиталните медии, за бюджетите и за новостите, които да очакваме.

До края на 2015 сме планували още две събития – маркетинг в IT с практическа насоченост през ноември и Зимна маркетинг вечер през декември.

А какво да очакваме от Marketing360.bg през 2016?

През 2016 се надяваме да успеем да изненадаме нашите читатели с нови секции на сайта, с нови събития и нови лектори. Новото съдържание на сайта ни ще бъде насочено главно към повече професионални мнения, към търсещите и предлагащите работа в сферата на маркетинга и рекламата, както и ще се постараем да поднесем “изтъркани” теми по нов и завладяващ начин, благодарение на интервютата, които ще проведем.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

1 коментар за “Радостина и маркетингът – една прекрасна комбинация”

  1. Pingback: Какво е Малка черна книжка и защо всяка жена трябва да я има? - Сайтът на Силвина

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.