Продължете към съдържанието

CEEDS’15 by Webit ни очаква през април

Тази пролет ще бъде богата на интересни събития за всички, които се занимаваме с уеб, маркетинг и иновации. Сред тях е CEEDS by Webit, което ще се проведе в София за седма поредна година на 21 и 22 април. Ако не сте чували за това събитие досега, разяснявам накратко: то е насочено към всички, които работят на дигиталните, технологичните, медия и рекламни пазари в Централна и Източна Европа. Провежда се в България, но събира гости от много държави – тази година се очакват над 3000 посетители от 40 страни.

Още от първата конференция Webit, която се проведе през 2009 г. в НДК, а вече е сред най-големите международни уеб форуми, с интерес следя събитията Webit и CEEDS не прави изключение. Тази година (както винаги) организаторите са подготвили впечатляващ списък с лектори – над 100 на три паралелни сцени, като сред тях са:

 • Ерик Клинкер, изпълнителен директор на BitTorrent;
 • Чарлс Ярдли, управляващ директор на Forbes Европа;
 • Ювал Двир, стратегически мениджър глобални операции, Google;
 • Зак Вайсфелд, изпълнителен директор на Microsoft Ventures Global Accelerators;
 • Дмитри Чикхачев, съосновател и управляващ партньор на Runa Capital, чиито инвестиционен фонд е над 200 млн. долара и е с фокус към стартъпи от ЦИЕ;
 • Юве Кубач, вицепрезидент IoE и иновации на SAP;
 • Ситал Банерджи, глобален медия директор, Philips;
 • Елинор Уотсън, основател на Poikos, компанията създател на 3D софтуер за измерване на човешките физиологични показатели.

Форумът ще бъде открит от вицепрезидента на Европейската комисия по дигитален единен пазар Андрус Ансип. Той пое поста вицепрезидент и еврокомисар за дигитален единен пазар в екипа на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер през септември миналата година, като преди това беше министър-председател на Естония – държава, сочена като един от най-добрите примери по отношение на интегрирана на всички нива и работеща платформа за електронно правителство в Европа. Присъствието на този високопоставен политик у нас е главна заслуга на Огнян Златев и неговия екип от Представителството на Европейската комисия в България.

Вече са обявени и повече подробности за трите сцени на форума. Всяка година на подобни събития ми се ще клонирането да беше вече изобретено, но тъй като още не е, ще се налага да избираме. 🙂 Ето какво сподели за всяка от сцените Пламен Русев, създател на Webit събитията заедно със съпругата си Аниела Русева и техния екип:

 • Tech Summit ще посрещне технологичните и информационни директори на най-големите корпорации и правителства наред с представители на стартъп общността и малкия и среден бизнес. Темите, които ще се дискутират, са свързани с това как технологиите променят света около нас, Internet of Everything, образование, дигитално здравеопазване, Big Data, Cloud, пари и разплащания.
 • Marketing and Innovation Summit ще посрещне маркетинг директори, представители на медийни групи, рекламни мрежи, рекламни/медия агенции и ритейлъри. Основните теми на тази сцена са реклама, mobile, метрики, дигитална търговия, дигитална трансформация, дигитални развлечения и медии, както и стратегии за социални медии.
 • Enterprise2Founders Summit е третото основно събитие в рамките на CEEDS’15 в София и на него топ менижмънтът на едни от най-големите компании в Европа ще дискутира възможностите за иновации чрез съвместна работа със стартъп компании и предприемаческата общност.

Има и още.  🙂 Сред най-интересните допълнителни събития и уъркшопи е GoViral Academy. Участниците в нея ще се научат как да създават „вирусно“ онлайн съдържание и как да го монетизират.

На сайта на събитието все още можете да купите билет на цена за ранна регистрация, която е значително намалена спрямо „редовната“. Пак там организаторите споделят и новини относно събитието, повече информация за лекторите и програмата, която постоянно се допълва. И аз ще споделям новини, ако предпочитате да ги научите от мен. 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.