Продължете към съдържанието

OpenFest 2009

Както обикновено към края на октомври/началото на ноември, и тази година се проведе OpenFest в София. И този път помагах (макар и съвсем малко поради липса на свободно време – за двата дни на регистрацията може би съм свършила повече работа, отколкото по предварителната подготовка :)), и този път се получи страхотен фест – може би един от най-посещаваните досега.

Тази година фестът беше в „Интерпред“, тъй като станалият традиционен Военен клуб беше в ремонт. Решението явно се оказа добро – дойдоха доста хора и много от тях споделиха, че атмосферата на мястото им е харесала. Пак имаше и технически лекции, и такива за хора като мен, които разбират по нещо, но не са програмисти или мрежари. Пак беше пълно с готини хора и двете вечери завършиха в „Кривото“ на „Будапеща“ с пиене, хапване и интересни разговори. (Например, научих от изстрадал потребител, че, както и предполагах, е голям шок да се сблъскаш с Windows, ако си започнал „компютърния си стаж“ на Mac, а няколко години по-късно си преминал на Linux с графична среда KDE или Gnome. :)) Тази година имаше и панел OpenArt, посветен на фотографията. И, както и всяка предишна година, вечерта след втория ден ми беше тъжно, че всичко е свършило… но OpenFest ще има и догодина…

Докато това време дойде, вижте малко снимки – от мен, nickelangelo и Сале – и дори виртуална разходка из феста (на официалния сайт скоро ще има и видео от лекциите). Повече за тазгодишния фест – при Крокодила, Пенев, Завеяна, Данков, Светлин Наков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.