Продължете към съдържанието

WALL-E

Отдавна гледах този филм, но така и не ми остана време да блогна за него, а трябваше – това е най-добрият филм, който съм гледала от много, много време насам. Трогателен и далеч не само детски – мисля, че историята би била интересна и поучителна и за деца, но е по-вероятно почти пълната липса на диалог и бавното развитие на действието да ги отегчи. За съжаление, нашите разпространители задължително считат, че „анимационен филм“ = „детски филм“, така че ако го гледате на кино, ще бъде дублиран. Загубата обаче не е голяма, тъй като диалогът във филма не е много, което е още едно от качествата му. (А и ако има деца в залата, поне няма да слушате четене на субтитрите от шептящи родители от всички страни около вас.) Гледката на голям екран си струва всеки лев, даден за билета, че и отгоре.

Историята на филма няма да разказвам – сигурно вече сте чели и нея, и мнението на критиката, и историята за софийския боклук, който уж е послужил за вдъхновение на филма (дано да е било така наистина, та поне нещо полезно да е имало в нея). Само ще добавя, че всичко в нея си е точно на мястото – както основният сюжет, така и заигравките с консуматорското общество и идеята на създателите на филма за бъдещето, което ни чака, ако продължим да действаме все така безотговорно спрямо околната среда. Чак да не повярва човек, че филмът е създаден в същото това общество, което иронизира, в държава, която в момента май е доста близо до показаното във филма състояние.

Накратко казано, ако трябваше да гледам само един филм тази година, това щеше да е WALL-E. Всички добри думи за него са напълно заслужени!

Етикети:

2 коментара за “WALL-E”

  1. Аспарух Иванов

    Брей! Ти го изкара най – добрия филм за всички времена 🙂 не съм го гледал, ама ще рискувам, щом го препоръчваш толкова горещо.

  2. Със сигурност е най-добрият, който съм гледала от доста време насам. На нивото на класики като „ЕТ“ е. Мисля, че няма да съжаляваш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.