Продължете към съдържанието

Любими блогове от жени

Най-сетне, след дълго затишие, се вдъхнових пак да започна да пиша тук. Когато, както и за каквото ми дойде наум… а дано има и кой да чете. 🙂

И… започвам, като насоча читателите към други блогове. Пък дано след това се и върнат пак при мен. 🙂 Смятам, че е добре да ви покажа кои бяха хората, които ме вдъхновиха да се върна към блога – не само с това, че и те продължават да пишат, при това добре, а и с подкрепа извън блогването, за което благодаря. ♥

А защо точно жени ли? Защото се радвам, че в българското онлайн пространство има дами, които пишат не на „стандартните женски теми“, а се занимават с предприемачество, психология, препоръки за книги… и дават женска гледна точка към нещата около нас, която не е непременно мила и мека, а може да бъде и амбициозна, силна, дори ядосана и груба понякога.

  • Ели и нейният Stubborn Penguins Can Fly. Има и страхотен e-mail бюлетин, със съдържание, което няма да намериш в блога.
  • Усмихнатият блог на Жюстин. Тя ми е пример още от едно време, когато хората най-напред не ми вярваха, че някой ден ще бъде възможно да се издържам от правене на сайтове, а след това – когато бяха скептични към това, че жена (още по-малко пък две жени заедно, както направихме през 2013) може да създаде собствена уеб агенция. А сега – с това, че упорито отказва да приеме блоговете за „умрели“, а вярва и доказва, че още имат своето място онлайн.
  • Алекс Джандева, която като човек с голям журналистически опит знае как да пише, така че да привлече и задържи интереса на читателя. Тя също има супер добър e-mail бюлетин, който препоръчвам с две ръце.
  • Лили Георгиева – струва си да я следиш, ако обмисляш или вече планираш промяна в кариерата.
  • Свободна практика на Иванка Могилска – и тя ми е пример: за успешен фрилансър, който умее да съчетава работа, почивка и пътешествия по най-добрия начин. В блога си споделя съвсем приложими, практични и полезни насоки как всеки от нас може да постигне същото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.