Продължете към съдържанието

Дайджест на предприемача №42

Как да подобриш щастието и продуктивността си – в новия Дайджест.

  • The curse of “busy-ness”: How to take control of your life. Колкото и продуктивен и добре организиран да е, всеки от нас поне веднъж е бил в ситуация, в която се чувства прекалено зает и претоварен. Виж как да се справиш, когато това ти се случи.
  • News is bad for you – and giving up reading it will make you happier. Аз прилагам това правило от години – съвсем точно е.
  • Равносметката: защо и как (с полезни инструменти). Макар че времето на новогодишните равносметки поотмина, препоръчвам да си въведеш навика периодично да си правиш равносметка, например веднъж месечно или на тримесечие. Аз съм пробвала и двата варианта и ги сменям – в периоди, в които стартирам нещо ново или експериментирам с нещо в живота си (работа, спорт или друго), си правя равносметка всеки месец, така че да мога да реагирам сравнително бързо, ако се налага да правя промени. Ако нещата са относително постоянни, успявам да поддържам един и същ курс и той ми харесва, понякога преминавам на тримесечен период на равносметка.
  • Welcome to the age of abundance. Добре е да се замисляме за това, особено в България, където май често ни се струва, че нямаме достатъчно.
  • When the 80/20 Rule Fails: The Downside of Being Effective. Това полезно правило си има и тъмна страна. Виж как да я избегнеш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.