Продължете към съдържанието

Дайджест на предприемача #41

Ето ги и следващите страхотни материали, които подбрах за теб от прочетеното из Мрежата през седмицата. Този път са изцяло по любимата ми тема: продуктивност.

  • Въпреки че смятам волята за малко надценен ресурс, все пак тя играе роля в продуктивността ни, а и с Брайън Трейси рядко споря. 🙂 Ето неговите съвети за подобряване на волята, а ако още не ти е попадала моята статия за изграждане на навици в LifeHack.bg, където говоря за това какво още ти трябва, освен воля, ето я и нея.
  • Точно вчера говорихме с моя клиентка от програмата „Моята супер продуктивност“ за оптималното управление на различни отрязъци от деня ѝ. Споделих ѝ, че докато довършвах новото онлайн обучение, което правя, в един момент мозъкът ми напълно „заби“, затова спрях работа и гледах сериали два часа. След като умът ми изключи и се позанимава с любовните драми на няколко въображаеми човека, „рестартира“ така качествено, че когато се върнах към работата, успях да завърша целия курс до края на същия ден. Това е приложението на концепцията за т.нар. качествено време, обяснена по-подробно тук.
  • Въпреки че постоянно чета проучвания и гледам статистики на тема продуктивност, признавам, че се изненадах от тази: средностатистическият потребител на e-mail прекарва 5.6 часа на ден в проверяване на пощата си. Направо плаче за статия със съвети за справяне в блога на „Супер продуктивност“. Докато я напиша обаче, се надявам и този материал да ти свърши работа, ако влизаш в статистиката. 🙂
  • За парадоксите, начините, по които си противоречим и какво да направим по въпроса.
  • Завършвам днешната селекция от статии с още един човек, с когото не съм съвсем съгласна по всички въпроси, но все пак мисля, че има и какво полезно да се научи от него. Гари Ви проповядва безкрайните часове работа като начин за успех, което е все по-често критикувано напоследък – и с право. Хората не са машини и прекомерното количество работа по-често води до изтощение и здравословни проблеми, отколкото до по-добро качество или по-високи резултати. И все пак, неговите техники за продуктивност, описани в тази статия, могат да ти бъдат полезни, за да свършиш работата си по-бързо. Просто използвай поне част от спестеното време за почивка, вместо за още работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.