Продължете към съдържанието

Дайджест на предприемача #34

Дайджест на предприемача се завръща. 🙂 Продуктивността, управлението на екипа и на самия себе си са темите ни тази седмица.


  • Status meetings are the scourge. Ако работиш с екип, имате ли редовни срещи, на които обсъждате докъде сте със задачите? Много хора го правят, а този тип екипни сбирки са и част от популярните методологии за управление на проекти при разработването на софтуер. Но дали наистина са необходими и какво би могло да ги замени?
  • The Resilient Entrepreneur: How to Become Stronger in the Face of Failure. Провалът не е приятна тема, но сигурно се е случвал и на теб. Виж как да го понасяш по-леко и дори да извличаш полза от него.
  • A Simple but Powerful Way to Improve Your Life. Поставям си цели, откакто се помня, но едва преди няколко години се хванах, че не измервам резултатите от действията, които предприемам, освен ако не успея да постигна целта чрез тях. А всъщност само онова, което се измерва, може да се подобри. Тази статия обяснява защо измерването е важно и как да го правиш, дори и едва сега да започваш.
  • You Probably Have Too Much Motivation. Може ли мотивацията да бъде твърде много? Доскоро мислех, че това няма как да стане, но се оказа, че е възможно. 🙂 Виж кога се случва и какво да направиш по въпроса.
  • A look at the demanding schedule of Elon Musk, who works in 5-minute slots, skips breakfast, and largely avoids emails. Не крия, че Илън Мъск е сред хората, от които се уча. Ако и при теб е така, виж какъв е дневният му график. Не ти препоръчвам да го копираш изцяло (освен ако и ти не планираш да изпратиш част от човечеството на Марс, докато ръководиш още 1-2 високотехнологични компании едновременно с това), но можеш да си вземеш някои полезни техники и принципи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.