Продължете към съдържанието

Дайджест на предприемача #31

Тази седмица ти предлагам различни теми: съвети за блога ти, метод за планиране и разработване на уникални идеи (който ползва и Илън Мъск), насоки за управление на екипа ти и още много. Всеки от материалите е дълъг… и си струва четенето.


  • Why Your Best Blog Posts are Also the Oldest (And How to Get More Out of Them). Заглавието си казва всичко, аз няма какво да добавя освен препоръка да прочетете статията. Имам същите наблюдения, остава и да започна да прилагам всички съвети.
  • “Първият принцип” – метод за уникални идеи! Наскоро ползвахме точно този принцип с клиент, когото консултирах. Човекът дойде при мен с няколко идеи за бизнес, които можеше да развие, но всяка от тях му се струваше сложна. Той искаше да бъде сигурен, че ще вложи времето си в правилната, но не беше сигурен как да я избере. Предложих му да стартира с тази, която е най-лесна и бърза за осъществяване на практика, така че да види резултата възможно най-скоро, а след това да използва част от приходите от тази идея, за да финансира следващата. По метода на първия принцип „разглобихме“ всяка от идеите на най-малките „съставни части“ като необходими действия и ресурси и… се оказа, че всяка от тях е доста по-постижима, отколкото изглежда на пръв поглед. 🙂 А и изборът стана по-лесен.
  • We fired our top talent. Best decision we ever made. Отново лично изстрадана мъдрост, след която видях тази статия и ми се прииска да я бях прочела по-рано, защото е съвсем вярна. Ситуацията се разигра в екип от програмисти и дизайнери, който ръководех и беше абсолютно същата като описаната в статията – от начало до край.
  • 23 Smart Ways To Increase Your Confidence, Productivity, and Income – доста от тези неща съм тествала и споделяла и по-рано под една или друга форма. Тук са събрани на едно удобно за четене място.
  • The Also/Or Dilemma – когато ти дойде идея за ново занимание, услуга или продукт, какво правиш с нещата, които вече заемат времето ти? Статията дава възможно решение за случаи, в които трябва да избереш дали да замениш нещо старо с ново или да продължиш и с двете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.