Продължете към съдържанието

Дайджест на предприемача #24

Тази седмица започваме подборката от интересни материали, като надничаме в главата и работния ден на Илън Мъск, продължаваме с едно упражнение, което ще ни помогне да се зарадваме истински на всичко, което имаме, минаваме през съвети за сериозно увеличаване на продуктивността ни и завършваме с начин да отбележим значителен ръст на Facebook феновете си – при това с реални, ангажирани хора. Приятно четене и успешна седмица!


  • 6 Life-Changing Lessons, Advice, & Tips From Elon Musk. Статията изследва начина на мислене на този, по мнението на много хора, гениален и малко луд предприемач и показва как можем да ги приложим и в своята работа.
  • The Case Against Fancy Toilet Paper или как да се научим да оценяваме истински това, което имаме и да осъзнаем, че всъщност сме по-богати, отколкото си мислим. Важи и за България, въпреки че не е писано от българин.
  • Productivity advice for the weird. Въпреки „маркетинговото“ заглавие, съветите тук са приложими за всеки от нас. Авторът разглежда основите на продуктивността, без които нищо няма да ни се получи съвсем както трябва.
  • Are You a Responsive Person? Колко често проверяваш пощата, телефона, Facebook Messenger,  Viber… и какво ли още не? Колко бързо отговаряш на хората, които ти пишат? И колко често имаш усещането, че тези дейности могат да завземат целия ти ден, ако им позволиш? Точно така си е, но ако не отговаряш бързо на хората, дали няма да пропуснеш нещо важно или да обидиш някого? Виж тази статия за добра идея как да успяваш да отговориш в приемлив срок на всички важни за теб хора, без да полудееш и без да отделиш целия си ден за това.
  • Growth-Hack Your Facebook Page: How We Got 10K Real Likes in 6 Months. Тук няма какво да добавя – заглавието казва всичко. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.