Продължете към съдържанието

Българската мечта и как иновациите се вписват в нея

„През всичките ми години като маркетинг професионалист и предприемач винаги съм се вълнувала каква е българската мечта, от какви надежди и очаквания се подхранва тя, към какво се стремим за себе си като хора и нация. И може би ще прозвучи клиширано, но аз искрено вярвам, че в гените ни е куражът да експериментираме и изследваме неизвестното, да надскачаме себе си всеки път. Това за мен са и печелившите съставки, които ако прилагаме осъзнато и ежедневно, ще ни помогнат да разкрием новаторския потенциал на българите за по-доброто ни бъдеще”. Много ми допада този цитат от Леона Асланова – съосновател на Innovation Starter и организатор на форума Innovation Explorer – и затова реших да започна именно с него. И не само ми харесва, а и съм напълно съгласна с него.

Начинът на Леона да реализира своята версия на българската мечта е през пътя на иновациите. Тя говори за тях, обучава компании как да ги създават и прилагат в работата си и организира множество интересни събития, посветени на иновациите. Най-голямото от тях, на което имам удоволствието да съм блог партньор още от първото му издание, е Innovation Explorer.

Тазгодишното му издание ще бъде на 28 февруари в Sofia Event Center. Форумът продължава успешната си формула да съчетава блок от изтъкнати лектори и панел от работилници, чийто основен фокус тази година ще бъде да покажат как експериментаторството е състояние на духа, каква промяна е нужна в културата и начина, по който правим бизнес, за да сме в крак с темпото, налагано от технологиите върху развитието на съвременната цивилизация. Важен акцент ще е и споделянето на успешни практики и политики за създаване на регулаторна среда, способстваща и стимулираща иновациите за икономически растеж.

Гостите на Innovation Explorer 2018, които се очаква да бъдат над 1200, ще чуят от първо лице опита на утвърдени бизнес иноватори от 12 държави, от компании и организации като Amazon, Google, Facebook, Ocado, Microsoft, Challenge Prize Centre, New York University’s (NYU), Stern School of Business. Форумът ще бъде открит от проф. Арун Сандарараджан (Arun Sundarajan), автор на бестсeлъра “Споделената икономика” (The Sharing Economy) и най-цитираният бизнес-анализатор във водещите световни икономически издания – The Financial Times, The Guardian, Bloomberg View, Fortune, Entrepreneur, The Economic Times, Harvard Business Review. Темите на работилниците ще бъдат: как средата влияе на поведението на хората и техния потенциал за новаторство, как да бъдат структурирани и стимулирани иновациите в бизнес контекст, как да се създава култура за приемане на новото и да бъдат привличани инвеститори.

Повече за програмата и лекторите в Innovation Explorer 2018 можете да намерите на сайта на събитието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.