Продължете към съдържанието

Дайджест на предприемача #21

Как да се изправим, ако паднем по лице, как да не се удавим в e-mail, как да разберем какво наистина искаме – в дайджеста по-долу. Плюс още две статии с приложими веднага и на практика съвети за десерт. 🙂


  1. The Big Lessons I Learned From My First Entrepreneurial Failure – потвърждавам написаното тук от личен опит. Преди няколко години направих първата и втората грешка с едно бизнес начинание, в резултат на което с мой съдружник стигнахме точно до описаната от авторката ситуация с електронния ѝ магазин за бижута. Единствената разлика при мен беше, че човекът, който се отказа от бизнеса, бях аз, защото виждах, че нещата не вървят така, както очаквам, но не бях сигурна защо. Едва по-късно се усетих, че причините са били именно тези и оттогава внимавам точно за тях.
  2. Is The Inbox Zero Strategy All Hype? И да, и не – зависи как се прилага. В статията ще намерите и няколко много полезни инструмента (пробвала съм Boomerang и работи много добре), с които да изплувате изпод заливащата ви електронна поща.
  3. Actions, not words, reveal our real values – защо и как изпадаме в самозаблуда, че нещо е важно за нас и какво да направим по въпроса.
  4. Психология при ценообразуването. Гигантски списък със стратегии – наистина гигантски материал, пълен с гениални стратегии или гадни, хитри трикове – в зависимост от гледната точка на четящия. 😉
  5. The Problem with Whack-a-Mole Productivity – много готино име на гаден проблем. 🙂 Статията дава отправна точка за справяне с него, а повече подробности в същата насока ще споделим със Зорница Стефанова в онлайн обучението „Супер продуктивност“, което правим в момента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.