Продължете към съдържанието

Innovation Explorer ще ни даде храна за размисъл и през 2018

Наскоро излезе новината, че според Глобалния иновационен индекс (Global Innovation Report 2017), през 2017 г. България подобрява своето представяне в иновациите, като заема 36-а позиция, спрямо 37-а през 2016 г., а същото плавно покачване на представянето се наблюдава и в Европейския иновационен индекс (European Innovation Scoreboard), където страната с усилие излезе от зоната на най-изостаналите страни в областта на иновациите, където заемаше последна позиция и премина в зоната на умерените иноватори през 2017 г.

Тази добра новина според мен се дължи отчасти и на това, че в България вече се разработват иновации систематично и планирано, че дори имаме и форум по темата, където вече няколко поредни години можем да чуем лектори от цял свят с лекции на много високо ниво. На 22 февруари 2018 г. ще се  проведе поредното издание на този форум – Innovation Explorer – с лектори от Amazon, Google, Facebook, Ocado, Microsoft, Challenge Prize Centre, New York University’s (NYU) Stern School of Business, SoftServe и др.

В това издание на форума освен обичайните лекции и уъркшопи, организаторите обещават и технологична иновация, благодарение на която аудиторията ще може да взима интерактивно участие в случващото се по време на лекциите. Не споделят нищо повече, което ми създава големи очаквания и нетърпение. 😉

Основна тема на събитието е отново същността на иновацията и как постигаме култура на иновациите, която подпомага устойчивото подобрение на средата ни на живот. Иновациите се считат за най-важната съставка в съвременната икономика, но на форума ще видим и чуем как те могат да се прилагат не само в бизнеса, а и за създаване на социално благо.

Innovation Explorer 2018 се провежда с генералната подкрепа на Unicredit Bulbank, VISA, Telenor и в сътрудничество с Microsoft, Questers, SoftServe, ICAP, BMW, eMag и др. Билети все още има на сайта на събитието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.