Продължете към съдържанието

Innovation State of Mind

Innovation State of Mind: Public Policies for Innovation е темата на четвъртото издание на форума Innovation Explorer Day, което ще се проведе на 22 февруари 2018 г. в Sofia Event Center.

Както винаги на това събитие, ще видим и чуем лектори от компании и организации като Amazon, Google, Facebook, Ocado, Microsoft, Challenge Prize Centre, New York University’s (NYU) Stern School of Business и др. Те ще коментират ролята на бизнеса във формирането на политики за иновации, новаторството и умните промени в културата на средата.

Както всяка година, и през 2018 организаторите на форума ще представят и нещо различно от предходните издания. Тази година различното в Innovation Explorer е, че форумът ще се съобрази с контекста на годината – председателството на България на Съвета на Европа. В този контекст форумът ще потърси “тайната съставка” на успеха на държавите, известни с напредъка си в областта на иновациите.

Откриващ лектор на форума ще бъде проф. Арун Сандараджан (Arun Sundararajan), авторът на бестсeлъра “Споделената икономика” (The Sharing Economy), спечелила много отличия за най-добра книга, преподавател в New York University’s (NYU) Stern School of Business, лектор на Международния икономически форум, един от най-цитираните икономически автори в последните години в The New York Times, The Financial Times, The Guardian, Wired, Le Monde, Bloomberg View, Fortune, Entrepreneur, The Economic Times, LiveMint, Harvard Business Review, Knowledge@Wharton and Quartz.

Акцентите в презентациите на другите лектори ще са върху мисленето и нагласата на хората, от пасивна към експериментаторска. Ще видим къде ще ни изведат позитивното мислене (Бари Бранд, Директор иновации в Saatchi&Saatchi), технологиите в полза на хората, които предизвикват държавни регулации (Джим Фанинг, Директор за Централна и Източна Европа на Amazon Web Services, Габриела Чех, Директор публични политики за Централна и Източна Европа във Facebook, Стефани Фастре, Ръководител на иновационните и креативни програми за служители в Google), автоматизирането на процесите и иновациите като процес (Пол Кларки, Главен директор технологии в Ocado, Мат Макбрайд, Вицепрезидент в SoftServe, Оливие Ашът, Директор изследователски програми в PrizeCenter) и мн. други.

Другите две “съставки” на иновационната култура – мащабното глобално мислене и амбицията за промяна, които заедно с позитивната нагласа имат силата да променят енергията на цяла една общност, ще видим в презентациите на Декс Торик-Бартън, когото гостите и публиката на Innovation Explorer познават от Innovation Explorer 2017, Бари Бранд, Левент Коркмаз и Карина Карагаева, които ще ви заразят и с термина “дигитално щастие”.

Гостите на форума тази година ще могат да избират и измежду цели четири работилници:

  1. Innovate your mindset, с фасилитатор Карина Карагаева
  2. Inclusive Design, с фасилитатор Мат Макбрайд (Matt McBride)
  3. Strategic Design, с фасилитатор Левент Коркмаз (Levent Korkmaz)
  4. Winning Potential Investor, с фасилитатор Христо Касовски

Основното внушение на форума през 2018 година ще бъде за нов мениджмънт на очакванията ни. Средата има голямо влияние върху поведението на хората и тяхното иновативно мислене, а стимулирането на креативното мислене, приемането на нови идеи, дори времето, отделяно за иновации, влияят на капацитета за иновации на всеки човек в една страна.

Оттук и връзката с храната не е случайна. Food for Thought е буквално и метафорично послание: за да правим иновации, трябва да мислим за иновации и да живеем с нагласата за промяна тук и сега, но също и в бъдеще.

Тази година събитието очаква над 1200 гости и лектори от 12 държави. Innovation Explorer 2018 се провежда с генералната подкрепа на: Unicredit Bulbank, VISA и в сътрудничество с: Microsoft, Questers, SoftServe, ICAP и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.