Продължете към съдържанието

Има ли нужда България от събуждане?

Днес ще ви разкажа за една кампания, на която съм партньор с „Един въпрос“ и която си поставя за цел… да събуди България.

Що за чудо е това, може би се питате? Откога спи България, защо му е на някого да я събужда и какво изобщо означава това?

Кампанията „Аз събуждам България“ е организирана от Ясар Маркос и Пламен Петров – двама предприемачи, които имат и други бизнеси, но основната им дейност се състои в обучения, които развиват, мотивират и помагат на хората да живеят и работят по-добре. Покрай тази си работа те срещат стотици българи, които се борят да подобрят живота си, запознават се с техните предизвикателства и проблеми и решават да организират голяма кампания в национален мащаб, с която да дадат идеи и знания на максимално много нуждаещи се от промяна хора. Тази кампания ще се състои от серия безплатни обучения, уъркшопи (а покрай тях – и забавления като игри и концерти), които целят да дадат на максимално голям брой хора необходимите знания и умения, за да подобрят живота си. И не става дума само за „надъхване“ и мотивация – обученията ще имат и съвсем конкретни практически измерения: как да мислим така, че да сме максимално полезни сами на себе си, как да станем предприемачи или ако предпочитаме да работим за някого – как да си намерим работа, включително и по нетрадиционни начини, например дистанционно или като фрилансъри, както и как да управляваме по-добре финансите си. Всичко това поднесено по лесен, практичен, разбираем и приложим начин и безплатно за участниците (кампанията се движи от доброволци, включително и самите Ясар и Пламен, както и от множество партньори и се финансира от спонсори и дарения).

В рамките на кампанията вече се случиха голям брой летни активности в цялата страна. Този уикенд – 9 и 10 септември – предстои голямото, официално начало в София. На голямата поляна в Южния парк предстоят два дни на лекции, уъркшопи, спортни активности и вечерни концерти. След това кампанията тръгва на турне из цялата страна. (Във Facebook групата на кампанията можете да следите всички новини и дати на предстоящи активности.)

Може би ще се видим на някое от събитията в рамките на кампанията. Каня ви и да споделите тази публикация с приятели – много ще се радвам, ако заедно успеем да помогнем дори и на един човек да промени живота си към по-добро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.