Продължете към съдържанието

Задава се поредното издание на Webit.Festival в България през април

Време е да погледнем и към пролетта, когато освен стопяване на преспите сняг ни очаква и още едно събитие, посветено на технологиите и бъдещето.

Webit.Festival започна преди 8 години като мащабна, но все пак локална конференция на тема уеб технологии и се разви до едно от най-големите събития за технологии, бизнес и иновации в Европа, с присъствие и извън нашия континент. Европейското издание, което се провежда в София, ми е любимото от серията Webit, защото всяка година довежда у нас множество лектори от цял свят и представя България като добро място за бизнес и за развитие на иновации.

Тази година под мотото „re:Inventing Europe’s Future“ конференцията ще търси отговори на разнообразни въпроси: как да бъдем успешни в бъдещето; как ще изглеждат работните ни места; как да направим иновациите част от работния си процес; как изглеждат градовете на бъдещето и как стават все по-умни; как да правим по-добър маркетинг; как ще се променят транспортът, финансовите услуги, технологиите и  здравеопазването? Това ще се случи от 25 до 27 април в Sofia Tech Park.

“Webit е не само събитие, а и глобална общност от експерти, политици, предприемачи, учени и лидери на най-големите корпорации, която през 2016 достигна числото от над 100 000 човека от цял свят и които променят света днес” – казва Пламен Русев, изпълнителен председател на глобалната Webit.Foundation, създател на серията от събития Webit, инвеститор, сериен предприемач и филантроп.

В София през април ще видим „летящия човек“ Дейвид Меймън – първият джетпак пилот в света, Гарет Уилямс, основател на продадената за 1.7 милиарда паунда Skyscanner, Фара Уорнър, глобален редакционен директор на Wall Street Journal Custom Studios, Джейсън Джерчинович, глобален директор и президент на Havas Worldwide, Крис Кларк, главен креативен директор на DigitasLBi, Брус Роджърс, главен информационен директор на Forbes, Джонас Джакоби, вицепрезидент облачни и мобилни стратегии IBM, Кристиан Ситу, главен директор на глобалния дигитален маркетинг на DHL… и това са само малка част от вече потвърдилите лектори.

Тази година Webit.Festival отново ще има няколко сцени, като цялото събитие ще заеме по-голяма площ от всички предишни издания в София. На сцената „Маркетинг и иновации“ ще се запознаем с все по-голямата употреба на виртуална и добавена реалност от маркетинг агенциите, с изкуствения интелект и навлизането му в комуникацията между клиента и компанията, със стратегии за социални медии, видео, мобилна, нейтив и програматик реклама, метрики и данни, видео и мобилен видео маркетинг. Технологичните конференции са другият основен акцент в програмата с лекции за всички аспекти на дигиталната и технологична трансформация.

И тази година ще можем да избираме и от над 10 паралелни конференции като „Интернет на Всичко“ (IoE), „Мобилност“, „Финансови технологии“, „Здравни технологии“, „Дигитална политика“, „Умни градове“, „Изкуствен интелект“ и „Виртуална реалност“.

Много се зарадвах да науча, че и тази година ще се проведе и състезанието за стартиращи фирми Founders Games, в което 2000 стартъпа кандидатстват за шанса да представят проекта си на живо пред инвеститори по време на Webit. Тази година наградата може да достигне до 500 000 евро или 1 000 000 лева инвестиция. Тази част ми беше особено интересна и полезна миналата година, срещнах нови приятели и партньори в работата покрай нея и нямам търпение да видя какво ще се случи тази година.

Още малко спомени за 2016. 🙂 По статистика на организаторите миналогодишният Webit.Festival в София привлече посетители от 82 държави, 253 лектори и 186 акредитирани журналисти от целия свят. Медийните партньори бяха 117, а в социалните мрежи събитието предизвика над 30 хиляди туита и над 1000 статии. Над 100 компании бяха изложители на събитието.

Ако искате да станете част от нещо още по-голямо тази година, можете да си вземете билет от официалния сайт на събитието. Според екипа на Webit, всяка следваща година билетите свършват все по-бързо, така че не ви съветвам да чакате дълго.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.