Продължете към съдържанието

Иновационни войни или новият формат на Innovation Explorer

И догодина през февруари ще имаме форум за иновации в София. На 23 февруари 2017 г. в Sofia Event Center за трета поредна година ще се проведе Innovation Explorer – международният форум за иновации, организиран от Innovation Starter и „Капитал“.

Тази година трите основни теми на форума ще бъдат космос, образование и бизнес. Този път организаторите не просто са поканили лектори, които да ни разкажат как се правят иновации, а и са се погрижили самото събитие да бъде в иновативен формат. Вместо да изнасят презентации, на сцената лекторите ще  дебатират в 15-минутни сесии по двойки по трите теми.

Имената и заниманията на гостите на форума са повече от интересни. Консултанти на Innovation Explorer 2017 по темата космос са астронавтът Жан-Франсоа Клервоа от ESA, участвал в три полета с космически совалки „Space Shuttle“ Atlantis и Discovery, автор на книгата „Histoire d’Espace“ и Емилин Паат-Даалстрьом, Chief Impact Officer, Singularity University NASA Research Park. Специален гост на форума е Шелдън Браун, директор на Центъра за изследване на човешкото въображение „Артър Кларк“, популярен футоролог, гост на много събития  за иновации и консултант на ключови съвременни проекти за дизайн на бъдещето.

Като едно от малкото момичета, които като малки на въпроса „Каква искаш да станеш, когато пораснеш?“ отговаряха „Космонавт“, логично се радвам най-много на темата за космоса. 🙂 Лекторите и по другите две са не по-малко интригуващи, а по традиция ни очакват и два майсторски класа, които ще ни дадат практични знания и умения за създаване и прилагане на иновации в работата. Всички лектори и майсторски класове са представени на сайта на събитието, а като един от неговите блог партньори и аз ще се погрижа да ви запозная с това, което да очаквате на него, в още няколко публикации.

Събитието се организира с генералната подкрепа на UniCredit Bulbank, Telenor, Microsoft, Superhosting, в партньорство с BMW, Empower Capital, LauncHub, Cleantech Bulgaria и Nemetschek Bulgaria. Innovation Explorer се реализира още в партньорство с над 20 български асоциации като БАИТ, BASSCOM, БАКА, БАР, Американска търговска камара, Холандска търговска камара, Junior Achievement Bulgaria, Асоциация на жените в IT, Фондация StartUP и др. Билети на специална цена за ранна регистрация можете да си вземете до 6 февруари 2017 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.