Продължете към съдържанието

Как се прави магия

Спомняте ли си кога за последен път правихте нещо ново, интересно и забавно? Нещо, което ви беше полезно и ви срещна с готини хора?

При мен последното такова преживяване беше скоро: на 21 май. Тогава бях доброволец на едно събитие, наречено „НЕчовекът – изгубеното изкуство да бъдеш себе си“. Води го Юли Тонкин – страхотен комуникатор и мотиватор с невероятно чувство за хумор, който може да говори 14 часа, без да спре (наистина го направи на предишното си събитие) и по-важното – няма да ви омръзне да го слушате.

Това беше второто голямо събитие на Юли. Първото, наречено „НЕсеминарът – ново начало“, се проведе през януари. Юли го обяви като най-голямото събитие за личностно развитие в България. Беше си поставил за цел да напълни зала с над 1000 души и успя. Задържа вниманието ни с часове наред, забавлява ни, но и не само това.

От това събитие най-после получих мотивация да започна да се храня здравословно редовно и истински да го поискам, а не да го правя само защото ми се налага. Освен това най-сетне успях да си подредя целите и приоритетите по отношение на бизнеса и на новите проекти, които планирах, започнах реалната и дълго отлагана работа по тях и съвсем скоро първият нов проект ще бъде онлайн. 🙂

На „НЕсеминарът“ ми направи впечатление, че навсякъде беше пълно с усмихнати хора с тениски с надпис „Доброволец“. Тъй като вече над 10 години с голямо удоволствие доброволствам за организирането на събития, които ми допадат, реакцията ми беше: „Ама как така не съм разбрала? Искам и аз!“

Затова и още щом научих, че Юли и съпругата му Бени организират ново събитие, веднага им писах с питане дали ще търсят доброволци. Оказа се, че съм била доста нетърпелива. 🙂 Обявиха нуждата от доброволци около два месеца по-късно и ми писаха с покана да се включа в екипа.

Както и очаквах, усещането да бъдеш част от събитие, което помага на толкова много хора да променят живота си, е страхотно. Както Юли и Бени казват, това е магия. Освен това е и супер забавно, а и ми даде възможност да се запозная с няколко десетки страхотни хора, заедно с които помогнахме всичко това да се случи.

Ако на това място вече ви се приисква и вие да бяхте част от разказаното по-горе, имате късмет. 🙂 Бени и Юли са си поставили още една много амбициозна цел: на 11 и 12 юни те организират най-големия в България Фестивал на здравето, на който се очакват около 50 хиляди посетители. Разбира се, за събитие от такъв мащаб трябват и много доброволци. Като един от доброволците на Фестивала на здравето ще се забавлявате много, ще се запознаете със страхотни хора и ще допринесете лично за едно от най-големите и полезни за всички събития, организирани в България досега.

Днес и утре имате последен шанс да се запишете като доброволец на сайта на събитието, защото в четвъртък ще се проведе среща, на която всички записали се ще могат да научат повече и да се включат на практика в организацията на събитието. Най-добре се запишете още сега, за да не забравите и… до скоро на голямата поляна в Южния парк!

Снимка: Емил Колев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.