Продължете към съдържанието

Седмично вдъхновение #14

Нали не сте си помислили, че съм спряла този раздел от блога? 🙂 След кратка творческа почивка, седмичното вдъхновение се завръща с порция добри новини. Част от тях може вече да сте чули, а за други едва сега да научите от мен. Надявам се всички да ви заредят с оптимизъм за седмица напред.


  • 18 Reasons You Should Book A Trip To Bulgaria ASAP – линкът, който да споделите още сега с всичките си приятели от чужбина… ако вече не сте го направили.
  • В Италия продават къщи за по 1 евро – ако въпреки всички предимства на България, изтъкнати в линка по-горе, ви се иска да имате вила малко по-далечко, до която да отскачате, когато ви омръзне тук.
  • Instead Of Renting An Apartment, Sign A Lease That Lets You Live Around The World – а това е вариант за хората, които не са сигурни къде искат да се установят, но могат да работят отвсякъде.
  • Искам да ти разкажа за едни хора… Тяхната кампания имаше второ издание през тази година, а ако се съди по успеха ѝ, предполагам, че ще продължи и през 2017 г.
  • Събитията на новото време. 5-те събитийни формата, които завладяха света.
  • Кунева променя бележниците заради 8-годишния Боян – чуха се много коментари, според които цялата случка е била режисирана, за да се заговори положително в медиите за министъра на образованието. Дали е така или не няма как да знаем със сигурност, но идеята за тази промяна в бележниците е добра, както и историята за това, че с постоянство и добра идея може да се постигне успех.
  • Дeлът нa жeнитe в ІТ ceĸтopa в Бългapия e нaй-гoлeмият в Eвpoпa. От моя опит и от този на доста жени около мен, които работят в този сектор, съм с впечатлението, че дискриминацията по пол у нас наистина е по-малка, отколкото в други европейски държави, където съм имала колеги по различни проекти през годините (у нас почти не съм била неин пряк свидетел, а историите, които съм чувала за дискриминирани жени в сектора, са най-малко за България). Благодаря на всички страхотни мъже и жени у нас, които правят това възможно. 🙂
  • Why ‘her’? The Case for a Pronoun for a Programmer или историята на един туит, който стана много популярен не само заради основната си идея, а и заради възгледите на неговия автор относно жените разработчици на софтуер.
  • Направихме го! Водеща българска компания обяви, че се отказва от офиса си и преминава към изцяло дистанционен модел на работа… и това не е фирма от IT бранша.

Илюстрация: GeorgeeeHDPlays,  използвана под лиценз Creative Commons Attribution 3.0 Unported.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.