Продължете към съдържанието

Как ще работим след 5 години?

Едно е сигурно: ще бъдем повлияни от новите технологии, независимо в кой отрасъл на икономиката работим. На това залагат и организаторите на Webit събитията, които винаги се стараят да представят най-актуалното от областта на технологиите, политиките и startup средата на своите събития. Усещането винаги е като пътуване с машината на времето. 🙂

19 и 20 април са датите на Webit.Festival, следващото събитие от серията, което ще се проведе в София, с домакин Sofia Tech Park.

„Технологиите са средство и инструмент за успешни бизнес и лични решения, а не самите решения. Само подготвени хора биха могли да се възползват от тях и да извлекат ползи“ – това е цитат на Пламен Русев, предприемач, инвеститор, филантроп, председател на Фондацията Webit и главен организатор на събитието. Цитат, с който съм напълно съгласна и това е една от причините да приема поканата да съм един от блогърите, които ще отразяват Webit.Festival.

Сред лекторите, с които ще бъде особено интересно човек да се срещне на живо, са лидери на високи позиции на световно ниво в MasterCard, IBM, SAP, Akamai, Google, Intel, Philips, Lego, Nokia Networks, Европейската космическа агенция и NASA. В София за събитието ще дойдат и водещи професори от Massachusetts Institute of Technology, Училище по мениджмънт Келог и други. Както всяка година, стартиращите компании ще имат възможност за безплатни щандове и представяне пред инвеститори. Миналата година точно сред тези компании намерих много интересни потенциални партньори и се надявам и този път да успея да „открадна“ малко време от лекциите, за да се видя с тях.

Чрез Webit София си поставя и още една амбициозна цел: да се превърне в място, където се дискутира и решава дигиталното бъдеще на Европа. Редица политически лидери от Европейската Комисия, начело с вицепрезидента г-жа Кристалина Георгиева, Президента на Европейските региони г-н Маркула, членове на Европарламента и представители на НПО ще се съберат именно в София по време на Webit.Festival, за да дискутират кибер сигурност, биотехнологии, развитие на предприемаческата екосистема, умни градове, умна енергия, устойчиво развитие, технологии и медии.

Билетите за събитието са разделени в няколко категории, в зависимост от достъпа, който дават до различните събития и лекции в рамките на фестивала. Можете да ги разгледате на www.webit.bg, а ако решите, че трима или повече членове на екипа ви ще присъстват на събитието, ще получите отстъпка. С последното препоръчвам да действате бързо, защото според информацията от организаторите броят на тези места е ограничен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.