Продължете към съдържанието

Седмично вдъхновение #6

След изпълнена с вдъхновение седмица, за събитията от която тепърва ще пиша, ето и петъчната подборка от интересни четива.


Този път попаднах и на толкова голям брой материали, представящи вдъхновяващи и интересни българи, че реших да ги отделя от останалите, за да не ги пропуснете:

  • Трябва да положим големи усилия да сме ИТ нацияКрис Георгиев пред в. „Труд“.
  • Smart предприемачи: Александър Ненов
  • Хакер на 16, IT шеф на 34 години –  това е Тенко Николов.
  • С последния човек се запознах съвсем случайно преди 5 години и оттогава се радвам на голямото професионално развитие, което постигна и на това как не спира да постига успешно целите, които си е поставил. През 2011 г. водих курс по блогване и граждански журнализъм в няколко български града, един от които беше Кнежа. На връщане към София с колегите от организацията, която провеждаше обучението, пътувахме в една кола с един от обучаемите, който се беше запътил към първата си работа в телевизията. Още си спомням колко въодушевено разказваше за нещата, които мечтае да постигне в професията, докато пътувахме и пет години по-късно, бих казала, е стигнал много, много далеч. Това е Павлин Табашки, координатор на „България търси талант“ и един от хората, за които винаги се сещам, когато трябва да посоча пример за българин, сбъднал мечтите си в професионален план.

 

Снимка: GotCredit, използвана под лиценз Creative Commons Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0), нередактирана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.