Продължете към съдържанието

Webit отново вдъхновяват – този път с българско парти в Давос

Пламен Русев, Аниела и екипът на Webit не спират да изненадват и вдъхновяват. В началото на месеца отново бях поканена за блогър партньор на Webit.Festival, но ме помолиха да изчакам с публикацията си до днес и преди малко разбрах защо. 🙂

Днес стана ясно, че екипът на Webit е организирал първото досега тайно българско парти като част от неформалната програма на Световния икономически форум в Давос. Партито се е състояло снощи, а Webit в лицето на Пламен са били негови домакини в партньорство с  Tradeshift и Planetary Resources (компании с инвеститори Ричард Брансън, Рос Перо и Ерик Шмид). 300 гости на партито са усетили аромата на българската роза, видели са българските народни носии, почувствали са българското гостоприемство и са получили оригинални покани за Webit.Festival, който ще се проведе в София през април. Всяка покана е била на ръчно бродирана кърпа с български народни мотиви.

Признавам си, че не очаквах подобна новина и искрено се зарадвах, когато я получих. Много мотивиращо ми подейства да разбера, че българин е организирал нещо подобно и че то е било прието толкова добре, и то не къде да е, а сред гостите на толкова значимо за световната икономика събитие. Страхотно зареждащо и поредно доказателство, че човек е толкова голям и постига толкова, колкото са големи мечтите му.

Колкото до предстоящия Webit.Festival, тепърва предстои да споделям повече информация за него. Засега знам, че времето на провеждане е през предпоследната седмица на април, а мястото – София. Събитието е с подкрепата на Европейската Комисия и под патронажа на Президента на България Росен Плевнелиев и кмета на София Йорданка Фандъкова. Програмата включва Технологична конференция, Конференция за маркетинг и иновации и Софтуерна конференция. Ще има и панел за стартиращи компании, където те ще имат възможност да се представят пред потенциални инвеститори и партньори и могат да получат безплатен щанд на съпътстващото събитието изложение, ако кандидатстват за него на сайта на Webit.Festival. Интересна новост тази година ще бъде съпътстващата вечерна програма с културна част, арт инсталации, музикални фестивали и други мероприятия из София. Повече подробности за програмата и възможност да си вземете билет имате на официалния сайт на Webit.Festival, а аз ще продължа да споделям новините около събитието.

1 коментар за “Webit отново вдъхновяват – този път с българско парти в Давос”

  1. Pingback: Искате ли да станете част от вътрешния кръг на Webit.Festival? - Сайтът на Силвина

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.