Продължете към съдържанието

„Защо все аз?“ Това е въпросът, а една книжка ни насочва към отговора

„Защо все аз?“ Задавали ли сте си поне веднъж този въпрос, когато ви се е случвало нещо неприятно? Ако имате деца, вероятно сте го чували и от тях. А ако се чудите как да им отговорите мъдро, но в същото време по интересен за тях начин, вече има кой да ви помогне.

Книжката „Защо все аз?“ съдържа така наречените от нейните автори терапевтични приказки за деца и родители. След като я прочетох и се порадвах на прекрасните илюстрации, бих казала, че е и за всички възрастни, които са запазили поне малко от детското в себе си, независимо дали имат деца или не. Авторите Цвета Мишева-Алексова и Милена Манова от Института по позитивна психотерапия са написали по една поучителна, интересна за децата и лесна за разбиране приказка за всяка важна житейска ситуация и промяна, която би могла да стресира или обърка децата. Приказките засягат теми като появата на нов член в семейството, заболяване, развод, като представят темите на достъпен за децата език. Илюстрациите на Ани Костова-Бозгунова допълват удоволствието от четенето. Те присъстват и в допълнителната книжка „Аз мога сам“, където децата могат да ги оцветят сами.

Първият тираж на „Защо все аз?“, чието издаване беше финансирано изцяло от екипа, създал книжката, вече е изчерпан. Сега е моментът да им помогнете и да се включите с финансов принос или идеи за набиране на средства в отпечатването на следващия тираж от книжката. Ако можете да съдействате с идея или спонсорство, можете да им пишете във Facebook – те ще се зарадват, както и многото деца, до които тези чудесни приказки ще могат да достигнат с втория тираж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.