Продължете към съдържанието

Bulgaria Web Summit – за уеб разработчици и не само

През последните десетина дни присъствах на поредица от интересни събития, свързани с уеб и в серия от няколко публикации ще ви разкажа за тях.

Първата от конференциите, за които искам да споделя с вас, е Bulgaria Web Summit, която се проведе на 18 април в София. Макар че успях да хвана само втората част от програмата (следобедната), презентациите, на които присъствах, бяха много интересни и полезни.

Тази година малко лектори говориха на тема UX, но за сметка на количеството, презентациите бяха качествени. Успях да хвана тази на Мариана Мота, която сподели разнообразни начини да включите целия екип в процеса на дизайн, вместо това да е работа само на дизайнерите. Благодарение на Алекс Тодоров, презентацията на Мариана (както и останалите от голямата зала) може да се гледа онлайн и след събитието.

Интересно беше и представянето, което Божидар Бацов направи на Volt. Божидар разказа какво е това и защо разработчиците на Ruby трябва да го държат под око, но предупреди, че Volt все още е на сравнително ранен етап на разработка и има бъгове, както и липси в документацията.

Последната презентация, която гледах в голямата зала, беше на Красимир Цонев, който дискутира различни начини за client-side testing.

Както винаги, на това събитие успях и да се видя с доста приятели, които рядко засичам напоследък. Радвам се, че успях да го посетя и… догодина пак. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.