Продължете към съдържанието

Innovation Explorer Day – първият голям международен форум за иновации в България

2015 ще бъде една интересна, богата на събития година. Започвам с анонс на първото събитие, което не бива да пропускаме тази година (и което и аз няма да пропусна :)).

На 25 февруари 2015 г. в Sofia Event Center с генералната подкрепа на Unicredit Bulbank и в партньорство с Empower Capital, ще се проведе първият голям международен форум за иновации в България – INNOVATION EXPLORER DAY.

Организатори са Капитал и Иновейшън Стартър Бокс, които събират в София топ 20 от глобалните компании иноватори, като PIXAR, CITRIX, SIT, HPI School of Design Thinking, Gepetto Avatars, IICO и др.

В България за пръв път ще гостуват някои от най-големите имена от света на иновациите, които са международни лектори във водещи университети и ще ни заредят с идеи и креативност за цяла година напред, а дори и за по-дълго! Ще можем да видим и чуем на живо (и това са само част от имената):

  • Anthony Christov – арт директор в Pixar, преподавател в Академията за изкуства на Сан Франциско, лектор на Global Innovation Forum London. Той ще открие форума с иновации от света на киното и корпоративната промяна, която иновацията води след себе си.
  • Mark Meаdows, изобретателят на SIRI, а също така и американски писател, съосновател на Gepetto Avatars, преподавател в Харвард, Париж, Амстердам, университетите на Ню Мексико и Колорадо, ще демонстрира на живо в залата изкуствен интелект и развитието на роботиката.
  • Erez Tsalik, директор за Азия и Тихоокеанския регион в Systematic Inventive Thinking, преподавател в TED University, Университета на Тел Авив, Колумбийския университет, London Business School и Университета в Хонконг, ще ни запознае с практическата страна на иновацията и психологическата нагласа за иновации.
  • Julie Baher, директор Customer Experience в Citrix, ще ни покаже как процесът на дизайн мислене се имплементира и работи за успеха на технологичните компании.
  • Prof. Ulrich Weinberg, директор на HPI School of Design Thinking Potsdam, преподавател в някои от най-добрите международни Executive MBA програми. Професорът ще говори за еволюцията на дизайн мисленето и бъдещето на обществото.
  • Dr. Felix Von Held, CEO, Institute for Innovation and Change Methodologies, ще говори за организационната промяна и колективната креативност.

Форумът е разделен на 3 части:

  • Конференция само с международни лектори, с innovation keynote speeches и Q&A сесии за всеки лектор с модератор, експерт в областта.
  • Блиц сесии – с примери за иновации от културата на предприемачеството в България, с представители на инвестиционните фондове и примери от водещи в иновациите български компании.
  • Workshops – практическо усвояване на знания и методологии на иновациите, които ще се водят от международни фасилитатори по дизайн мислене и систематична иновация. Те ще ви запознаят с целия процес на съответната методология и ще работите самостоятелно върху класически практически задачи за иновации.

Предвидена е и 2-часова V.I.P. вечеря за запознанство и нетуъркинг с лекторите.

До 31.01.2015 г. тече ранна регистрация на стойност 100 лв. за конферентната част, като местата и в залата, и за workshops са ограничени, а в допълнение към това първите 100 регистрирани участници ще получат специални материали за събитието.

Звучи интересно и ще се видим там, нали? 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.