Следващата събота (21 септември 2013 г.) ще имам удоволствието да водя част от едно много интересно обучение. Работилницата за ученици „Крачка напред за младите в уеб“ е организирана от Симеон Илиев, който е още в гимназията, но вече е не само активен разработчик на сайтове, но и помага на свои връстници да се учат на същото.

Работилницата ще позволи на ученици от 5 до 12 клас да научат нещо ново за управлението на проекти, социалните медии, маркетинга и SEO. Моята тема ще бъде първата от този списък – ще разкажа за основите на управлението на проекти и ще споделя практически опит. Силно се надявам в резултат от работилницата да стартират поне 2-3 нови и вълнуващи проекта. 🙂

Ето и официалната информация от организаторите на работилницата:

Работилница за ученици „Крачка напред за младите в уеб“

Работилница за ученици „Крачка напред за младите в уеб“ е проект на Симеон Илиев и сдружение „Младежка инициативност в българското общество“, а хостинг компания ICN.Bg е основен спонсор.

„Крачка напред за младите в уеб“ е работилница за учители и ученици от 5 до 12 клас, имащи познания или интерес към уеб технологиите.

Работилницата цели да вдъхнови младежите да се занимават активно с разработването на уеб проекти и да ги обучи в основните принципи при работа.

Работилницата ще се проведе на 21 септември 2013 г. в залата на Академията на Телерик от 10:00 ч. до 17:30 часа.

Програма:

10:00-11:00 ч. – Основи на уеб проектите. Проектиране, планиране, изграждане, поддръжка на уеб проект

Лектор: Силвина Фурнаджиева – занимава се с управление на уеб проекти и работи както с екип от програмисти и дизайнери, така и с възложители на проекти. Фен е на свободния софтуер. Занимава се още с блогване, преводи, писане и оптимизиране на текстове за уеб, социални медии, лекции и обучения.

11:20 – 12:30 ч. – Маркетинг и социални мрежи
Лектор: Горица Белогушева

13:30-14:30 ч. – . Домейн и хостинг. Колко е важно името. Хостинг план, който да се подбере
Лектор: Юлиян Бориславовсъосновател и управител на хостинг компания ICN.Bg. Специалист е в областта на IT. Компанията, която управлява, предлага професионални уеб хостинг решения за персонални уеб сайтове и корпоративни страници и приложения, изискващи надеждност и сигурност. От есента на 2011 г. ICN.Bg е първият хостинг доставчик в България, който предлага публичен Cloud хостинг.

15:00 ч. – 16:00 ч. – SEO
Лектор: Геннадий Воробьовзанимава се със SEO от 2007 година. През 2010 създава SEM-агенция Optimization.bg, която се стреми да създава и реализира високоефективни решения в маркетинга за търсачки. Optimization.bg е от първите агенции, която започна да предлага оптимизация и класиране в Google със заплащане изцяло за резултат.

16:30 – 17:00 ч. – SEO
Лектор: Николай Галиновзанимава се със SEO оптимизация, онлайн маркетинг и интернет маркетинг стратегии от 2008 година. Към момента е SEO мениджър, експерт в областта на OnSite и Local оптимизацията в една от най-популярните SEO агенции у нас – Optimization.bg. Обича да експериментира с новите неща от света на оптимизацията за търсачки като поддържа и собствен блог – Galinov.com.

За записване за участие в Работилница за ученици „Крачка напред за младите в уеб“: http://sabitie.bg/event/374.