Продължете към съдържанието

Следващото поколение създатели на уеб проекти идва!

Следващата събота (21 септември 2013 г.) ще имам удоволствието да водя част от едно много интересно обучение. Работилницата за ученици „Крачка напред за младите в уеб“ е организирана от Симеон Илиев, който е още в гимназията, но вече е не само активен разработчик на сайтове, но и помага на свои връстници да се учат на същото.

Работилницата ще позволи на ученици от 5 до 12 клас да научат нещо ново за управлението на проекти, социалните медии, маркетинга и SEO. Моята тема ще бъде първата от този списък – ще разкажа за основите на управлението на проекти и ще споделя практически опит. Силно се надявам в резултат от работилницата да стартират поне 2-3 нови и вълнуващи проекта. 🙂

Ето и официалната информация от организаторите на работилницата:

Работилница за ученици „Крачка напред за младите в уеб“

Работилница за ученици „Крачка напред за младите в уеб“ е проект на Симеон Илиев и сдружение „Младежка инициативност в българското общество“, а хостинг компания ICN.Bg е основен спонсор.

„Крачка напред за младите в уеб“ е работилница за учители и ученици от 5 до 12 клас, имащи познания или интерес към уеб технологиите.

Работилницата цели да вдъхнови младежите да се занимават активно с разработването на уеб проекти и да ги обучи в основните принципи при работа.

Работилницата ще се проведе на 21 септември 2013 г. в залата на Академията на Телерик от 10:00 ч. до 17:30 часа.

Програма:

10:00-11:00 ч. – Основи на уеб проектите. Проектиране, планиране, изграждане, поддръжка на уеб проект

Лектор: Силвина Фурнаджиева – занимава се с управление на уеб проекти и работи както с екип от програмисти и дизайнери, така и с възложители на проекти. Фен е на свободния софтуер. Занимава се още с блогване, преводи, писане и оптимизиране на текстове за уеб, социални медии, лекции и обучения.

11:20 – 12:30 ч. – Маркетинг и социални мрежи
Лектор: Горица Белогушева

13:30-14:30 ч. – . Домейн и хостинг. Колко е важно името. Хостинг план, който да се подбере
Лектор: Юлиян Бориславовсъосновател и управител на хостинг компания ICN.Bg. Специалист е в областта на IT. Компанията, която управлява, предлага професионални уеб хостинг решения за персонални уеб сайтове и корпоративни страници и приложения, изискващи надеждност и сигурност. От есента на 2011 г. ICN.Bg е първият хостинг доставчик в България, който предлага публичен Cloud хостинг.

15:00 ч. – 16:00 ч. – SEO
Лектор: Геннадий Воробьовзанимава се със SEO от 2007 година. През 2010 създава SEM-агенция Optimization.bg, която се стреми да създава и реализира високоефективни решения в маркетинга за търсачки. Optimization.bg е от първите агенции, която започна да предлага оптимизация и класиране в Google със заплащане изцяло за резултат.

16:30 – 17:00 ч. – SEO
Лектор: Николай Галиновзанимава се със SEO оптимизация, онлайн маркетинг и интернет маркетинг стратегии от 2008 година. Към момента е SEO мениджър, експерт в областта на OnSite и Local оптимизацията в една от най-популярните SEO агенции у нас – Optimization.bg. Обича да експериментира с новите неща от света на оптимизацията за търсачки като поддържа и собствен блог – Galinov.com.

За записване за участие в Работилница за ученици „Крачка напред за младите в уеб“: http://sabitie.bg/event/374.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.