Продължете към съдържанието

Как библиотеките променят живота на хората – вижте сами

От доста време разправям, че библиотеките променят много живота в малките населени места. Вече има и как да го покажа. 🙂

През септември миналата година започнаха снимките на пет кратки документални филма, които представят живота в Дуранкулак, Ихтиман, Плетена, Търговище и Труд и как той се е променил, откакто в библиотеките им има компютри с достъп до Интернет. Всеки от филмите показва различни случки, различни хора и места. Общото между тях са библиотеките, които им помагат по най-различни начини.

Като казвам, че филмите са документални, не очаквайте да са скучни – точно обратното. Заснети са от „Агитпроп“, а да кажа, че техните филми са много добри, би било сериозно подценяване. Ще споделя с вас двата ми любими (с което, разбира се, не искам да кажа, че и останалите не ми харесват много).

В библиотеката на с. Труд, обл. Пловдивска, работи една много симпатична и всеотдайна дама – вижте коя е тя и как успява да бъде полезна на хора на всякаква възраст.

Ихтиман е град близо до София, където също се случват интересни неща. Във филма ще научите по колко различни начини библиотеката обогатява живота на местните младежи и… как се пътешества по света на колело.

Стана ли ви интересно? Всички пет филма са на портала на „Глоб@лни библиотеки – България“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.