Продължете към съдържанието

БГ Сайт 2011 – отново жури

Отново дойде време да изтупам праха от този блог за кой ли път. 🙂 Радвам се, че имам възможността да го направя именно с новината, че и тази година ще бъда част от журито на конкурса БГ Сайт.

Очаквам и тази година задачите на журито да не са леки – вече са регистрирани доста участници, а срокът, в който и вие можете да се включите със своя сайт, наскоро беше удължен до 9 октомври. Както и миналата година, когато оценявам, ще се старая да придобия цялостно впечатление за всеки от сайтовете, като обърна внимание както на качественото съдържание, така и на това доколко привлекателен е дизайнът, доколко са спазени уеб стандартите и добрите практики по отношение на ползваемостта. И един специален жокер за електронните магазини, които оценявам като реален потенциален клиент: важно е да поставите на видно място информация за условията за покупка, гаранционните условия (ако вашите продукти имат такива), начина за връщане на дефектен продукт и начина за контакт с жив човек от вашата фирма, към когото да се обърна, ако се объркам тотално. 😉

Ако не сте се регистрирали, побързайте, защото времето тече и докато се обърнете, и удълженият срок ще е минал! 🙂

5 коментара за “БГ Сайт 2011 – отново жури”

  1. Pingback: BLOG.BGSITE.ORG

  2. Като част от журито – с оценяване на сайтовете, които участват в конкурса, на два етапа: на първия избираме между всички участници, а на втория гласуваме кои от най-добрите сайтове, посочени от цялото жури, ще станат победители в БГ Сайт 2011.
    Ако питаш в по-общ план, основно се занимавам с изграждане и поддръжка на уеб сайтове и консултации относно присъствие в социални медии. Най-големият сайт, който поддържам в момента и моя основна работа, е този на Програма „Глоб@лни библиотеки – България“. Преди няколко години водех редовно и обучения по компютърни умения – и сега се занимавам и с това от време на време. Ще се радвам, ако мога да ти бъда полезна с някои от нещата, които правя, а също и ако напишеш с какво се занимаваш ти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.