Продължете към съдържанието

Зала за непушачи?

Пушенето забраненоИзчаках известно време, за да ми мине възмущението от тази случка, но… не ми минава. Затова, ето я тук накратко.

Преди няколко дни с още един човек, непушач като мен, решихме да вечеряме в пицария „Добро“ в софийския квартал „Лозенец“. Изрично попитахме за маса за непушачи и ни настаниха в дъното на подземния етаж. След известно време обаче на съседната т.нар. маса за непушачи седна компания, която извади пакет цигари и веднага получи пепелник от сервитьора. Оправданието му на въпроса ми „Защо?“ беше, че ние уж не сме разбрали колежката му – отделението за пушачи било само „до колоната“, а тя ни била показала по-удобна маса, която обаче била за пушачи (за което не бяхме предупредени, преди да седнем). Доста неправдоподобно ми прозвуча, но какво да се прави… освен непушачите да чакаме 1 юни и да се надяваме, че пушенето на обществени места най-сетне ще бъде забранено. Не виждам друг начин да се спазва това ограничение, след като има места, където пушачът получава пепелник и разрешение да дими, независимо къде в заведението е седнал, стига да си плаща сметката. В случая ни беше предложено и да се преместим, ако искаме – въпреки че според мен би било по-логично току-що дошлите да се настанят на друга маса, а не ние, които вече сме поръчали и се храним.

Жалко – храната в „Добро“ беше много вкусна, но едва ли ще седна отново там преди въвеждането на пълна забрана за пушене на обществени места.

10 коментара за “Зала за непушачи?”

  1. Случва се редовно и навсякъде… А 1 юни по всичко личи, че няма да се случи и геноцидът спрямо хората, които искат да не се тровят, ще продължи.

  2. Пламене, и аз на доста места съм ставала свидетел на това, затова и най-сетне не ми издържаха нервите и започнах и публично да мрънкам. Дано да не си прав за 1 юни.

  3. Яворе, наистина жалко – а явно и това, че хората пишат за случката в блоговете си, не ги стряска достатъчно (ако изобщо са го прочели).

  4. Колкото и да пишем и коментираме това, явно лобито в парламента ще победи и това е хипер тъпо… Започвам бавно и сигурно да се разочаровам от ГЕРБ. Дано ме опровергаят… Нито протести помагат, нито писане, нито оплаквания…

  5. За съжаление, май протестите, писането и оплакването не помагат срещу което и да е решение на която и да е политическа сила… Но все пак, непушачите имаме още малко време да се надяваме. 🙂

  6. Няма първи юни. Пушенето остава разрешено във всички заведения! Цигареното лоби и мафията спечелиха… така че, сорри, но мечтите ще си останат мечти…

  7. Pingback: Блогът на Силвина» Не на пушенето на обществени места

  8. Pingback: Не на пушенето на обществени места | Сайтът на Силвина

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.