Продължете към съдържанието

Местата за игра в моето детство

Днес видях, че Жюстин е писала за игрите, които е играла като малка и местата, на които ги е играла. Докато четях, се вдъхнових за подобна публикация и чак тогава в края на нейната видях, че тя ме кани да направя точно това. 🙂 Разрових стария си фотоалбум и намерих няколко сравнително добри кадъра.

На катерушка във Варна

На люлка във Варна

Оказа се, че от малкото снимки на детски площадки, които имам, най-хубавите ми са от Варна. 🙂 От 1984 г. са и доколкото знам, са правени в Морската градина по време на семейна почивка на море. На тях съм на две годинки, така че едва ли играта ми е имала особено сложен замисъл или правила – помня само, че като малка много обичах и люлките, и катерушките. Любимата ми катерушка беше широко разпространеното „кълбо“ – смешно е, че нямам детски снимки с него, но за сметка на това тази Коледа в Пловдив попаднах на една много приятна и поддържана деткса площадка до моста „Герджика“, откъдето се върнах със снимков материал. 🙂

Детска площадка край Марица

На по-късен етап (5-6-годишно възраст) се запалих по федебрала и той ми остана любима игра за доста дълго време. На следващата снимка се готвя за игра в градинка между блоковете зад бившия ресторант „Стадиона“ в Пловдив – има я и до днес, дори май изглежда почти по същия начин.

Федебрал в Пловдив

И накрая – да предам щафетата нататък към Ани, Бого, iko, Станислав Божков и Дончо. А вие къде сте играли като малки?

1 коментар за “Местата за игра в моето детство”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.