Вече мина дългоочакваният семинар по онлайн маркетинг, организиран от .net и ABC Design & Communication. Както и този по ползваемост (който беше първият, организиран от списание .net – тогава съвместно с „Лукрат“), семинарът мина успешно и според повечето посетители беше страхотен.

Сутринта успях да се донеса навреме до хотел „Хилтън“ – не ми попречи даже това, че реших уж за по-бързо да взема автобус от вкъщи, вместо да тръгна пеша и съответно се набутах в сериозно задръстване на „Арсеналски“ и „Черни връх“. Някои лекции успях да чуя, други – не, тъй като се редувахме с колегите на масата за регистрация пред залата. Доколкото разбрах впоследствие от Twitter отразяването на семинара, отново съм проявила редкия си талант да пропускам интересни неща, които се случват под носа ми и не съм видяла някои особено интересни моменти, но какво да се прави – никой не може да огрее навсякъде. 🙂

Жюстин направи много добро и свежо откриване на семинара, като разказа какво представлява Web 2.0 и как се ползва за маркетинг. Говореше с множество конкретни примери от българската онлайн действителност, което много ми допадна, а явно и на аудиторията – хората навсякъде около мен слушаха с интерес. Хареса ми и метафората с лимоните като фон на презентацията – целта им беше да подскажат, че Web 2.0 е нещо свежо, полезно и пълно с „витамини“. Аз бих добавила обаче, че ако не се използва добре и внимателно, може да загорчи, но това не бива да плаши никого: от собствен опит знам, че гмуркането в блоговете и социалните мрежи е по-приятно от яденето на лимони. 🙂

Следващата лекция, на която присъствах, беше на Ейса Бейли – той показа примери за вирусни видеоклипове и разказа що е то вирусна реклама изобщо, но презентацията му беше неочаквано кратка и аудиторията май доста се смути. Почти никой не се осмели да стане пред всички и да зададе въпрос на Ейса, но за сметка на това в кафе паузите след лекцията му го забелязах да си говори с доста хора – явно дискусията е продължила неофициално.

Хванах и последната лекция, в която Сашо Варов говореше за соушъл нетуъркс, в които вървят апликейшъни на различни провайдъри, за ивенти и интеракции – като цяло, за маркетинг микса в диджитъл маркетинга. Въпреки че лекцията и слайдовете бяха пълни с ужасно много термини на английски (за голяма част от които веднага мога да се заям и да предложа адекватен превод :D), това беше първата презентация на подобна комбинация от българо-английски, която слушам, като само се впечатлявам, без да се дразня. Сашо ползваше термините на място и лекцията беше ясна и интересна.

И… за този път – толкова. Тези, които са присъствали на семинара, ще могат да си свалят презентациите от официалния му сайт, а за всички останали: следващия път не пропускайте да присъствате лично!