Продължете към съдържанието

Протестирахме

Макар и малко късно, и аз да покажа снимки от протеста на 11 октомври. Радвам се, че се случи, въпреки че още в началото се появи Расате със свои хора, знамена и мегафон, като те не свалиха знамената дори след като бяха помолени. Повече ме е яд от това, че бяхме толкова малко – само в Стокхолм е имало същия брой хора, и то поради това, че е имало буря. В София времето беше прекрасно и се събраха едва 200 души. Защо? Дали хората масово не разбират за какво иде реч? Дали вече са забравили „златното време“ на Държавна сигурност или още тогава не са имали нищо против това да бъдат следени и подслушвани? Или тази събота ги е било страх да излязат на улицата и да заявят мнението си? Не знам кой е верният отговор, но се радвам, че гражданското общество в България все пак го има, дори и да се състои от малко хора.

2 коментара за “Протестирахме”

  1. И аз бях стресната от това колко малко сме. След като от толкова дълго, от толкова много време се говори за това, изписа се толкова много, толкова банери се сложиха… Но да, безразличието надви мнозина. 🙁
    Силвина, имате ли нещо против да сложа някоя от снимките Ви в поста си за протеста, с упоменат източник, разбира се?

  2. Благодаря за коментара и да се надяваме, че на следващи подобни протести (ако имаме повод за такива) ще бъдем повече.
    Нямам нищо против да ползвате снимките. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.