Продължете към съдържанието

Зов за помощ (техничарски)

Търся система, която да инсталирам на собствен уеб хост и която да позволява на мен и на още няколко души да работим съвместно върху текстови файлове, електронни таблици и други офис документи. Системата трябва да отговаря на следните условия:

 • Да е изцяло уеб базирана и да не изисква инсталиране на клиентски софтуер.
 • Да позволява да създам няколко групи от потребители, като с всяка група да споделям отделна папка с файлове.
 • Да може да се работи онлайн от сървъра или да се "заемат" файлове, т.е. докато един потребител работи с даден файл, файлът да е "заключен" и да не може да се редактира от никой друг, докато не бъде "освободен".
 • Файловете да бъдат криптирани и да бъдат защитени от неоторизиран достъп.
 • Да бъде безплатна, тъй като е за лична употреба.

Ще бъда благодарна за всякакви идеи и препоръки.

4 коментара за “Зов за помощ (техничарски)”

 1. има измислена от няколко години, която удовлетворява всички твои изисквания, че и около 1000% отгоре 🙂
  ей това е: http://docs.google.com/
  по отношение на заключването няма нужда да се заключват, защото се пази всеки какво е правил. По отношение на криптирането ако си на криптирана https връзка си решаваш около 90% от притесненията. Другото е човешки фактор.
  Трябва да преглътнеш идеята, че е на google, но е невероятно удобно. Ползвам го от поне 2 години и съм много доволен.
  Ако се притесняваш за това, че документите ще ти се намират някъде, където хостинга не е твой, то ще е така и ако си купиш хостинг и си инсталираш open source soft. Само ако ти си го хостваш ще си спокойна 🙂 Но ти едва ли работиш за националната сигурност или НАСА, че да имаш толкова секретни от света документи 🙂
  Системата е достатъчно сигурна. Чети преди това условията и това което се казва в нея и ако си съгласна с тях я използвай. Ако имаш въпроси на сайта ми имаш връзка с мен питай каквото пожелаеш във връзка с нея мога да ти отговоря на почти всеки въпрос.
  Късмет и приятна работа 🙂

 2. Благодаря за предложението!
  Това беше едно от нещата, за които се сетих и аз, но основното ми притеснение е да не се окаже, че двама души сме работили по един и същи файл едновременно и след това да се окажем с 2-3 различни версии на един и същи файл. Този проблем избегнат ли е в Google Docs?

 3. 2,3 версии няма как да се получат, защото документа е винаги един. Пазят се промени и кога и от кой са направени, но те не са като отделни файлове а имаш „хронологии на корекциите“, като дори можеш да сравняваш две корекции! Ако работите буквално едновременно върху него, т.е. в една и съща минута и да кажем един и същи ред (което според е твърде малко възможно) промените се визуализират веднага. Например другия ако изтрие дума ти го виждаш. Но най-добре е да пробваш, за да прецениш дали ти върши работа. Съмнявам се обаче да намериш по-добро решение.

  Поздрави
  Любе 🙂

 4. Благодаря за уточнението, ще ги включва в тестването и накрая ще пиша коя система от вече препоръчаните печели. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.