Продължете към съдържанието

Случаят "Селинет"

Преди всичко, в този пост бих искала да благодаря на всички, които коментираха писмото, което получих от „Селинет“. Тъй като получих множество запитвания какво се е случило, ето едно обобщение на цялата история на едно място.

Веднага след като получих и публикувах писмото, започнах да получавам и коментари и консултации – както в коментарите към поста, така и в други блогове и форуми. За ден-два историята беше отразена и коментирана на повече места онлайн, отколкото можех да преброя и възприема. Ето онази част от тях, която успях да проследя: блоговете на Алекс, Александър Стоянов, Богомил, Ива, Иван Бедров, Йовко, Милко Георгиев, Ники Горчилов, Пейо, Сашо Панов, Тервел Няголов, Ясен, Crankyster, Maniax, webkeybg, форумите на bg-mamma, HardwareBG, linux-bg, NET IS SAT, yvox.net… Случката стигна и до офлайн медиите: статия по случая излезе в новия брой на вестник „Капитал“. Въпреки всички тези реакции и въпреки резултатите, които Google връща в момента при търсене на името на фирмата, от изпращането на въпросното писмо до момента никой от „Sellinet“ не се е свързал с мен по какъвто и да било повод, а и на сайта им не мога да намеря официално становище по въпроса, което да допълва казаното от тяхната юристка пред „Капитал“. Все още съм жива и здрава, не съм в затвора и не съм получила и призовка за дело. Отговор на писмото не съм изпращала – не мисля, че има смисъл. Ако получа някаква реакция от „Селинет“ оттук нататък, ще я публикувам в блога си – освен ако те сами не решат да го направят. Коментарите са отворени за всеки, включително и за тях и нищо не редактирам и не трия (нито имам намерение да го правя).

Между другото, преди няколко дни излезе тази обява. Дали има връзка с описания по-горе случай можем само да гадаем, но ако „Sellinet“ наистина се опитват да подобрят нивото на техническата поддържка и ако целта им е вече да има човек, който да вдига телефона – толкова по-добре за тях.

11 коментара за “Случаят "Селинет"”

 1. Тази постъпка която ти се случи беше доста глупав ход от тяхна страна. Принципно имам няколко срещи със Селинет и не съм много доволен от обслужването но пък техниците им са добри хора.

 2. В писмото тяхната юристка ти говори за претърпени загуби и пропуснати ползи. Това е регламентирано в Закона за задълженията и договорите. Но би трябвало да има сключен договор между двете страни. А доколкото разбрах ти не си сключвала договор с тях, а твоя приятел. Така, че просто погледни договора. Считам, че тази фирма не може да те подведе под наказателна отговорност. Ако твоите писма са насочени спрямо определен човек и съдържанието е обидно, може да те подведат за наказателна отговорност, като делото е от частен характер, т.е. преследва се по тъжба на пострадалия. Според мен ти говорят глупости за да престанеш да пишеш против фирмата.

 3. Това което направиха Селинет беше определено голяма грешка от тяхна страна, която те явно не са осъзнали. Нямат си идея каква реклама щяха да си направят ако ти се бяха извинили публично и се бяха реванширали по някакъв начин…

 4. Ако се бяха извинили, щях да пиша за това в блога си. Сигурно ефектът щеше да е съвсем друг. 🙂

 5. Извинение от Селинет ще е като от умрял писмо. Представям си съвсем ясно картинката: стои шефа пред лаптопа си, чете коментарите и си казва:
  „Тия идиоти как може да говорят така за чудесната ми фирма и фантастичните и услуги? Хем са тъпи и не могат една LAN карта да настроят, хем с претенции – искали всички портове отворени, само ядове да ми създават… Нищо, другите не смеят да се оплачат, а тия скоро ще млъкнат“

 6. Да не е извинение тогава, поне изявление да е. Защо не се възползват от възможността и те да изкажат мнение по случая?

 7. Bulgarian Chicago radio

  Браво.
  Отдавна е известно, че от публичност и прозрачността се боят само нечистите.
  Имаш поздравите и подкрепата евентуално и от нас-Българското радио от Чикаго.Ето тук можеш и да ни чуеш:
  http://amber.streamguys.com:4090/listen.pls
  Това пък със заплашването няма нужда и от коментар. Ето и един нов блог който вече има подобни на твоите опоненти: http://corrupt07.blog.com/
  Още веднаж поздрави от САЩ!!

 8. Строго погледнато, ако шефа на СелоНет реши да изхарчи няколко хиляди лева „за отмъщение“, може да започне дело. Дори да ви създаде проблеми, разкарвайки ви по дела, карайки ви да харчите пари за адвокати и прочие простотии. Но шанса да спечели е доста малък, а шанса всичките му клиенти да разберат че е бокл** е стопроцентов.

 9. Определено, ходът който са предприели служителите от Селинет не е от най – мъдрите. Мисля, че с тази постъпка сами се дискредитират в очите на хората и е много хубаво, че има такива като теб които да отстояват истината. Успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.