Преди всичко, в този пост бих искала да благодаря на всички, които коментираха писмото, което получих от „Селинет“. Тъй като получих множество запитвания какво се е случило, ето едно обобщение на цялата история на едно място.

Веднага след като получих и публикувах писмото, започнах да получавам и коментари и консултации – както в коментарите към поста, така и в други блогове и форуми. За ден-два историята беше отразена и коментирана на повече места онлайн, отколкото можех да преброя и възприема. Ето онази част от тях, която успях да проследя: блоговете на Алекс, Александър Стоянов, Богомил, Ива, Иван Бедров, Йовко, Милко Георгиев, Ники Горчилов, Пейо, Сашо Панов, Тервел Няголов, Ясен, Crankyster, Maniax, webkeybg, форумите на bg-mamma, HardwareBG, linux-bg, NET IS SAT, yvox.net… Случката стигна и до офлайн медиите: статия по случая излезе в новия брой на вестник „Капитал“. Въпреки всички тези реакции и въпреки резултатите, които Google връща в момента при търсене на името на фирмата, от изпращането на въпросното писмо до момента никой от „Sellinet“ не се е свързал с мен по какъвто и да било повод, а и на сайта им не мога да намеря официално становище по въпроса, което да допълва казаното от тяхната юристка пред „Капитал“. Все още съм жива и здрава, не съм в затвора и не съм получила и призовка за дело. Отговор на писмото не съм изпращала – не мисля, че има смисъл. Ако получа някаква реакция от „Селинет“ оттук нататък, ще я публикувам в блога си – освен ако те сами не решат да го направят. Коментарите са отворени за всеки, включително и за тях и нищо не редактирам и не трия (нито имам намерение да го правя).

Между другото, преди няколко дни излезе тази обява. Дали има връзка с описания по-горе случай можем само да гадаем, но ако „Sellinet“ наистина се опитват да подобрят нивото на техническата поддържка и ако целта им е вече да има човек, който да вдига телефона – толкова по-добре за тях.