Продължете към съдържанието

Много интересен спам

Досега бях получавала много и разнообразни спамове и вируси, маскирани като потвърждение за покупка или за получен от някого файл. Беше лесно да ги разпозная по това, че бяха на английски или на руски. Тази вечер, обаче, за първи път видях в пощата си подобно съобщение на български. Надявам се да бъда в помощ на някой случайно попаднал на подобно писмо и чудещ се какво ли е това, като публикувам тук една от разпространените му вариации:

Тема: Благодаря ви за покупката Nr. 901283-13 # 204
От: Vance Trovar – tequilamockingbird1957@yahoo.com

Добър ден ! Благодаря ви за покупката Nr. 901283-13 # 12. Автор : GridinSoft Лиценз : OEM-2190-1293-129320-00123-1499 ОС : Windows All Големина : 40 KB You can download a software package HERE ( from a server Cogent, Mirror # 14) С най-добри пожелания, Виолета Георгиева Стоянова DownLoad.bg

Думата HERE представлява връзка към нещо, което не смея да отворя и не препоръчвам и на никой друг да го прави, особено под Windows, поради риска от сдобиване с вирус, шпионски софтуер, спамбот или друга подобна гадина.

1 коментар за “Много интересен спам”

  1. Гадовете явно разчитат на българския език и на приликата на името на „фирмата“ им с името на GriSoft (създателите на AVG Antivirus).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.