Продължете към съдържанието

Ботевград

Ботевград е приятно градче на около 50 километра от София, в което напоследък съм доста често в командировка, като този път успях и да направя горе-долу прилична снимка на гледката по пътя, която също си струва.

Road to Botevgrad / Пътят към Ботевград

Гражданите на Ботевград, доколкото познавам няколко от тях, са готини хора и истински граждани на света (не само в светлината на снимката по-долу – казвам го и съвсем сериозно: приятно е да видиш малък град в България, пълен с готини млади хора, с висше училище и множество работещи фирми на територията си).

Botevgrad Is a Part of the World / Ботевград е част от света

За първи път освобождавам книга извън София именно в Ботевград и се надявам някой да я намери, да я хареса и да не забрави да я регистрира.

И за финал – още нещо интересно, което забелязах на входа на една затворена кебапчийница близо до автогарата до „Герена“ (мястото, откъдето можете да хванете автобус до Ботевград почти на кръгъл час; автобусът за връщане тръгва от автогарата в Ботевград и спира на гореспоменатата автогара в София).

Bulgarian Typos / Кой не знае фонетичната кирилица?

4 коментара за “Ботевград”

  1. според табелите са и 49.
    но това се километрите до началото на софия – разбирай бензиностанция шел и околовръстното шосе където се пресича с ботевградско шосе. оттам до центъра до младост, добави съответно 15 – 20 километра.
    а Силвина, защо не сложи линк към bvplus.tripod.com, bot.bg ли е най-подходящия.
    има и на общината
    http://www.botevgrad.org/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.