Продължете към съдържанието

Новините в телеграфен стил

Отново познатата ситуация: поради липса на време от много интересни неща около мен нямам време да ги опиша. Все пак, ето какво интересно се случва около мен напоследък, накратко:

  • Годишният семинар и празнуването на двегодишнината на проект „Телецентрове“.
  • Българо-Корейският Интернет Център вече си има собствен уеб адрес – bkip.icentres.net. Между другото, целият сайт на проекта беше изцяло обновен, но нали знаете приказката „Нашето гардже е най-хубаво“. 😉
  • WebTech 2006. Посетих конференцията за първи път, но със сигурност няма да е за последен. Лекциите за бизнес с отворен код и управление на проекти ми бяха много интересни и полезни и дори аз успявах да разбера за какво става дума в техническите лекции, което си е сериозно постижение за лекторите. Още мнения на други хора за проявата можете да намерите тук.
  • И отново в Българо-Корейския Център предстои да се случат интересни неща. Едното от тях е уъркшопът на българската Blender общност, който вече започна и ще продължи до края на юли. Там всеки уикенд се говорят и правят едни не особено понятни за мен, но интересни неща с open-source софтуера за 3D моделиране Blender. От 17 юли ще ни гостува група корейски доброволци, които ще проведат безплатен курс по компютърни умения и ще разкажат нещо повече за страната и културата си, а през септември стартира училище за уеб технологии с курсове по PHP, организирани от PHP потребителска група в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.