Продължете към съдържанието

Лична класация на най-наглите спамъри

Ще си говорим за спама, който пълни пощенската ми кутия от известно време насам. Не за този, който рекламира пиратски софтуер или за писмата, които ме молят да си дам банковите данни на непознат нигериец, който впоследствие да ме затрупа с пари – подобни послания са очевидно лишени от въображение, даже текстовете им напоследък са почти еднакви. Особено упорит е един „Doctor“, който вече четвърти месец изпраща до всеки мой e-mail адрес писма със subject „Ultimate Online Pharmaceutical“, че даже по няколко на ден. Сега думата ми ще бъде за родните спамъри, чиито напъни да спечелят вниманието ми в последно време са впечатляващи. Не че бих купила нещо като резултат от техните усилия, но с удоволствие ще ги избложа, та да дам малко храна на харвестърите.

Записана в mailing list за спам?

„Hitsol“ са поредната българска фирма, която предлага евтини хостинг пакети, с допълнение изработка на уеб сайтове. Преди известно време решиха да ме спамнат с предложение на услугите си, а след това получих и съобщение от типа:

This is a reminder, sent out once a month, about your hitsol.net mailing list memberships. It includes your subscription info and how to use it to change it or unsubscribe from a list.

Хубаво, само че аз никога не съм се записвала в никакъв техен mailing list. Затова, заповядайте техния e-mail адрес, в случай, че някой желае да сподели мнението си за рекламната им политика: sales@hitsol.net.

Търсите ли адреси, които да наспамите?

Ако не ви се занимава да ги съберете сами от сайтовете на нищо неподозиращите им собственици, можете да се обърнете към рекламна агенция „Омега“. По-долу ще копирам шедьовъра на рекламистката мисъл, който са ми изпратили, като ще премахна единствено линка към сайта им – все пак, целта ми не е да им правя реклама. Ще оставя e-mail адреса им, за да имат щастието да попаднат лично в някой списък, предназначен за продажба, да видят хубаво ли е така:

Здравейте ,

Електронната поща е значително по-евтина от обичаината.Това обезпечава провеждането
на евтини и същевременно ефективни рекламни кампании.

В момента разполагаме с електронни пощи на 13 хиляди фирми от цялата страна и 4 хиляди
електронни пощи на физически лица.

-Ако желаете вашето рекламно съобщение да стигне до тях,
свържете се с нас.

Рекламна Агенция ОМЕГА
omega_bg@mail.bg

Лице за контакти: Николай Иванов

За да ви изиключим от меил листата пишете до
stopsend@hotmail.bg

Запазила съм правописа и пунктуацията нередактирани, като може би трябва да допълня, че същият текст беше повторен и на шльокавица, която предпочитам да спестя.

Спамърът, който казва „Това не е спам“

Според мен, както и според доста други хора, спам е всяко нежелано рекламно съобщение, което се приземи във входящата кутия. Ето какво убедително писъмце получих, обаче, от адрес info@elkom-express.host.bg:

Добър ден,
Този е-мейл адрес се изпраща автоматично и няма спам съдържание, така че може спокойно да разгледате това което Ви предлагаме.

Да имаш сайт не е достатъчно. Впечатлението, което прави сайтът ви, може да послужи като магнит за привличане на бъдепартньори, както и като катализатор за развитието на отношенията с тях. Ние ще направим уеб сайта ви привлекателен и предлагащ ценно съдържание.

http://elkom-express.com/design

Поздрави

Не думай! Добре, че ми казаха, иначе щях да взема посланието им за чиста проба спам. Въпросният „адрес“ беше изпратен до няколкостотин e-mail адреса, поставени в полето „To:“. Този път отново съм запазила автентичния текст на писмото, като оставям и уеб адреса на фирмата, за да можете да се насладите на дизайна му. 🙂 Няма да го оформям като HTML линк, за да не подобрявам рейтинга на този спамър в Google, но ако държите да видите неговото произведение, надявам се да не ми се сърдите, че ви карам да копирате адреса му.

Без съмнение, родният спамърски гений не спи. Ще продължа да следя и други негови изяви и ще блогвам най-добрите в следващи постове.

2 коментара за “Лична класация на най-наглите спамъри”

  1. ето ти още няколко адреса, свързани със hitsol.net, които могат да бъдат използвани по предназначение:

    o support@hitsol.net
    o billing@hitsol.net
    o tsvetan.roustchev@gmail.com – това е административният контакт на техния домейн. има някаква вероятност да няма нищо общо със спама, но все пак – за всеки случай.

  2. Благодаря. Надявам се събирачите на адреси за спамене да удостоят и тези с необходимото внимание. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.