Досега мислех, че Мечо не обича четенето. Ако се случеше да чета книга, а той да седи наблизо, заравяше муцунка във възглавницата или правеше кълбо, за да отвлече вниманието ми от книгата и, както подозирах, да не му се налага да чете и той. Вчера обаче го забелязах погълнат от една от новите книги на брат ми – „Как се правят хубавите снимки“. Не след дълго Мечо хвана и фотоапарата, очевидно много въодушевен от прочетеното.

Следвайки неговия пример, предлагам ви линк към полезно четиво – новата книга „Go It Alone“, издание на „HarperCollins“ USA. Освен че е полезно четиво за хората, желаещи да започнат собствен бизнес, това е първата книга (или поне книгата с претенции да бъде първа), пусната безплатно онлайн с включени контекстни реклами, които вървят до текста. Приятно четене!

Допълнение: Малко след като написах поста, в блога на Костадин Башев открих оплакване от онлайн книжарницата Books.bg, която все още не му е доставила поръчаната по Коледа книга, а при това и не отговаря на запитванията му какво става с поръчката. В поста по-горе поставих линк с цел по-лесно намиране на споменатата книга за фотографията, като по случайност той водеше точно към тази книжарница. Дотогава не бях чувала добри или лоши думи за нея – подбрах я, тъй като книгата беше описана и представена добре. След това оплакване, обаче, предоставям още един линк към друга книжарница, както и към страница за фотографската поредица от сайта на издателството. Вие си преценете от кого да пазарувате, ако ви хареса книгата.