Продължете към съдържанието

MTel – полезен код за Prima и теория на конспирацията

Ще споделя още една новина, която може би за повечето читатели на този блог няма да е новина, а за когото е, вероятно ще се разсърди, че я споменавам толкова късно. Какво да се прави – липса на време за писане.

Днес „MTel“ позволява на всичките си абонати да говорят безплатно, тъй като компанията става на десет години. Това, обаче, има някои условия, които се изясняват при внимателно прочитане на новината в официалния сайт на „MTel“.

Първо, условието важи само за разговори в мрежата на „MTel“. Второ, за абонатите, които ползват Prima карти (сред които съм и аз), има още едно условие. За да се възползват от подаръка, в картата си те трябва да имат поне 10 лева кредит „по технически причини“. При това, този кредит трябва да е бил наличен в картата преди 0 часа на 18.09.2005 г. Който зареди картата си днес, няма да има възможност да говори безплатно. И странно защо, точно сега телефонът, на който Prima абонатите могат да проверяват наличността по сметката си, не работи, като това продължава вече цял ден. За щастие, за този проблем има работещо решение, за което научих случайно. Ако сте потребител на Prima, въведете следния код по начина, по който обикновено набирате телефонен номер (тоест, не в някое меню):

*101#

На екрана ви ще се изпише текущата наличност по сметката ви. Къде ще се изпише и как ще изглежда зависи от марката и модела на телефона ви.

Онези клиенти на „MTel“, които не знаят това, обаче, няма да имат възможност да проверят наличността по сметката си. Не съм фенка на теориите на конспирацията, но дали по този начин „MTel“ не се опитва да подтикне хора, които си спомнят, че имат около десетина лева, да говорят, като след това останат неприятно изненадани от наличието на пари по сметката си (когато най-сетне имат възможност да го проверят)? И то ако изобщо знаят, че могат да говорят безплатно само ако имат повече от 10 лева. А и как да го разберат, като от няколко дни насам сайтът на „MTel“ е толкова бавен, че едва успявам да го отворя, дори и с добронамерената цел да поставя тук връзка към страницата с новината? (В случай, че при вас сайтът се отваря, тя се намира някъде из официалните съобщения за пресата.)

Дано да не е имало множество изхабени Prima карти днес или ако е имало, дано проведените разговори да са си стрували. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.