Продължете към съдържанието

Корейците – ден първи

Днес беше първият ден от посещението на корейските гости в Пазарджик. Въпреки бедственото положение (като, за щастие, нещата вече се нормализират), гостите пристигнаха по график. След настаняването в хотела и българската храна (от която техен приятел, гостувал в България няколко месеца, се върнал в Корея с пет килограма по-тежък), в 14 часа се проведе първата лекция на Mike, Charles, UK (нищо общо с Великобритания, това е просто неговото английско име) и Su. Всъщност, лекция звучи прекалено скучно. Беше по-скоро среща, запознаване с курсистите и културен обмен, който след 17 ч. премина в консумация на бира и пържоли в „Скорпио“.

Освен че разказаха любопитни неща за Корея и ежедневието на хората в нея, момчетата прожектираха и корейския филм „My Sassy Girl“. По време на прожекцията на няколко пъти се улавях, че съм се заплеснала тотално и съм забравила къде се намирам. Филмът разказва съвременна любовна история между двама 20-и-няколко-годишни корейски младежи. Историята е тъжна, но разказана много добре – трогателно, без да депресира. С удоволствие бих гледала и други азиатски филми, ако имам възможност, а американското кино май изцяло ще отпадне от предпочитанията ми.

След филма заедно с корейците и един от курсистите вечеряхме и се прибрахме по домовете си (а гостите ни – в хотела) да събираме сили за утре. От вторник до петък програмата ще бъде следната: от 10 до 12 ч. ще се провежда курсът „Как да си направим лична уеб страница“, а от 14 до 16 – основи на мрежите. Местата вече са запълнени и се надявам знанията, които курсистите ще получат през седмицата, да са им интересни и полезни.

И за финал – един сайт, препоръчан от гостите ни като съдържащ най-изчерпателна информация за Корея: www.korea.net. Още преди пристигането им се ограмотявах от него и също мога да потвърдя, че съдържа наистина всичко: от обичайната статистическа информация за страната, през красиви снимки, до любопитни факти – всичко в най-големи подробности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.