Продължете към съдържанието

Атака за или срещу България?

Както бях решила, днес дадох своя протестен вот. Поради липсата на пликове и размера на чаршафа, наречен интегрална бюлетина, не успях да пусна планираната протестна такава, така че моята беше празна.

Някои хора, научили за плановете ми, ме съветваха да отбележа всички квадратчета, защото това щяло да направи бюлетината ми невалидна, а в празната някой можел да отбележи квадратче по време на преброяването на гласовете. И така да е, за мен пускането на бюлетина със знак във всяко квадратче би означавало да твърдя, че всички кандидати ми допадат и не мога да избера за кого да дам своя глас. 🙂 Докато празната бюлетина е моят начин да покажа, че не смятам дори да хабя мастило от химикалката си за който е да е кандидат. Защо тогава не си останах вкъщи ли? Защото смятам, че е важно да изразя мнението си. И ако имаше кандидат, който да се е доказал в управлението на България или ако не е, да предлага смислена и реално осъществима програма, бюлетината ми нямаше да е празна.

Другата голяма маса бяха хората, които се опитваха да ме убедят да гласувам за Коалиция „Атака“ като алтернатива и знак за протест срещу досегашните управлявали. Че „Атака“ е алтернатива – така е. Вярно е и че българите напоследък са с доста смачкано национално самочувствие, както и че циганските набези трябва да бъдат обуздани, тъй като има много случаи, в които излизат извън всякакви граници. Но начинът не е чрез революция и хитлеристки лозунги, а чрез еволюция. Интеграцията на ромите няма да се случи от днес за утре, за това вероятно ще трябва да се сменят няколко поколения, но е възможно да се случи. Не всички ще бъдат интергрирани, но едно достатъчно мнозинство е напълно вероятно. „Атака“ е преди всичко представител на озлоблението и омразата, на лозунга „Другите са ни виновни“, а аз не съм съгласна с това. Нито вярвам особено много в световния еврейски заговор или съм така фанатично религиозна както лидера на коалицията Волен Сидеров. И на последно място, не бих подкрепила политик, който псува от трибуната по време на митинг.

Според предварителните резултати от изборите, все пак г-н Сидеров и хората му ще имат места в парламента. Интересно 40-о народно събрание ще си имаме.

6 коментара за “Атака за или срещу България?”

 1. napulno spodelqm mnenieto ti za Ataka 🙂 no kakto vijdash dosta hora sa go podkrepili .nai-ve4e ne iskam Bulgariq da ima sydbata na sysedna bivash Ugoslaviq..

 2. Някои хора трябва да се научат да работят,а други да говорят български език.Живеем в Българя, а тази страна е ЗА и НА БЪЛГАРИТЕ . Против помощи за циганите съм ,защото това ме обижда и ощетява като българин.Българска Национална Телевизия е на българската нация,а не на отделни общности.На българите майчиният език е български и те говорят на него.Атака е необходимост за България.В България няма партия, която да защитава националните интереси.Според мен ,Атака е такава партия и има нужда от нея Нашият парламент.

 3. България има нужда от партия, която да защитава интересите на всички, живеещи в страната. Съгласна съм, че у нас няма политическа сила, която да мисли за обикновения българин – затова и не гласувах. Но харесва ни или не, циганите също са български граждани и би трябвало да имат равни на българите права. Не по-малки (напр. дискриминация), не и по-големи (напр. неплатеният ток в „Столипиново“ да не бъде спиран с месеци), а равни. Ако има помощи, те да са не за българи или цигани, а за социално слаби. Ясно е, че най-вече цигани ще се възползват от тях, тъй като сред тях има много социално слаби, но със злоба и с действия против циганите едва ли ще се стигне до нещо добро. Ако „Атака“ предлагаше повече решения за подобряване на обстановката у нас и за равни права, а не против, водена от озлобление срещу определени групи и жажда за вражда, може би и аз щях да ги подкрепям.

 4. Следните твърдения относно „Атака“ просто не отговарят на истината:

  „революция и хитлеристки лозунги“

  „“Атака“ е преди всичко представител на озлоблението и омразата, на лозунга „Другите са ни виновни““

  „фанатично религиозна както лидера на коалицията Волен Сидеров“

  „не бих подкрепила политик, който псува от трибуната по време на митинг.“ (за Волен Сидеров)

  Нека да не бъдем промити мозъци и да не пишем наизуст, без да сме наясно с фактите.

 5. Пиша така, както аз виждам нещата. След като съм се изразила така, значи, че това съм видяла и че така разбирам изявите на АТАКА и Волен Сидеров, включително неговите/техните издания и тв предавания. Ако видя разумни и уравновесени действия от страна на г-н Сидеров или на АТАКА, които да защитават интересите на всички български граждани и да не предизвикват омраза и негодувание спрямо определени групи, може и да си променя мнението. Може би си струва представителите на АТАКА да се замислят за впечатлението, което оставят у избирателите, тъй като далеч не само аз мисля по този начин.

 6. Атака е антиконституционна, фашизоидна и вредна за националните интереси и бъдещето на България партийка. Самите й „ръководители“ в свои изявлениея заявяват, че целта им е защита на интересите на „православните етнически българи“. Всички знаем, че Конституцията ни забранява създаването на партии основаващи се на етническа и религиозна принадлежност. Затова тя категорично и незабавно трябва да бъде забранена. Атака не защитва националните интереси, тя ги предава на такива сили, като Русия например, които не искат да видят България в ЕС и са готови с всички средства да го пистигнат. Що се отнася до това, че някои хора, особено българите и циганите, трябва да се научат да работят е вярно. Българските турци обичат не по-малко от т.нар. „патриоти“ обичат своята родина България. Тази страна не е само „за“ и „на“ една част от живеещите в нея, тя е на всички, които от векове живеят и ще живеят в нея. Всъщност всеизвестен научен факт е че прабългарите и турците принадлежат на тюрките и произлизат съответно от две братски тюркски племена, съответно „огури“ и „огузи“. А и съвременният български език не е нищо друго освен местният славянски език заварен от Аспаруховите българи, които с течение на времето са го усвоили,изоставяйки собствения си тюркски майчин прабългарски език, като в последствие са се претопили и физически в по-многобройната славянска маса. Тоест те са успели да наложат топонима „България“, етнонима „българи“ и лишилите го самите те от истинското му съдържание название „български език“.За общия ни корен говорят и думи като „таркан“,“Аттила“,“каган“,“курт“, „йогурт“, „тангра, тенгри“, „Шишман“ и много други, които в своята етимология са коренно тюркски – турски думи. Така че братя българи, не се поддавайте на провокациите на атака, не им вярвайте, та те самите не знаят какво искат. вземете фитила от треперещите им ръчички, докато не са направили някоя беля. То, както се казва в поговорката: „Който нож вади другиму, от нож умира…“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.