Връщайки се от работа след един ден, прекаран в инсталиране на операционни системи на компютрите в Телецентър Пазарджик, мисля, че е време да разкажа какво е Телецентър.

Телецентровете са обществени компютърни клубове, които предлагат достъп до Интернет и възможност за ползване на компютри от всеки желаещ в приятна обстановка. Също така, в Телецентровете се предлагат курсове по компютърна грамотност и чужди езици за начинаещи и напреднали, като преподаватели са най-добрите учители по съответните дисциплини в града, в който се намира центърът. Телецентровете са социално насочени. Идеята е услугите да бъдат максимално достъпни за всеки, но тъй като материализмът (под формата на сметки за ток, телефон и т.н.) надига грозната си глава при вида на подобни проекти, се налага услугите на Телецентровете да бъдат платени. За сметка на това, цените са възможно най-ниски.

В Пазарджик Телецентърът се намира в Централна поща (на улица „Екзарх Йосиф“ 11). В момента се работи с пълна пара центърът да отвори врати възможно най-скоро. За интересните неща, които се подготвят, ще пиша, когато бъдат осъществени (по дебиански казано ;)).